Bæredygtighed
i JORTON

Et fælles ansvar

Vi ønsker at bidrage til et bæredygtigt samfund, og vi gør vores ypperste for at drive en virksomhed på en økonomisk, social og miljømæssig bæredygtig måde. Gennem godt håndværk, dialog og samarbejde, vil vi bygge med omtanke for vores medmennesker og det omgivende samfund. Vi har gennem snart 100 år haft en positiv indflydelse på byggeriet i Danmark og det agter vi også at have de kommende 100 år. For hos JORTON bygger vi for fremtiden.

Bæredygtighedsstrategi

Bæredygtigheds-
strategi

Byggeriet har store ambitioner for en grønnere fremtid, men hver for sig kan vi ikke nå i mål. Derfor arbejder vi tæt sammen med arkitekter, ingeniører og bygherrer for at finde grønne løsninger til projekterne.

JORTON har tilsluttet sig SBTi og gennem tre delmål stiler vi mod en markant CO2-reduktion frem mod 2030. Gennem SBTi har vi kortlagt vores eget og vores samarbejdspartneres klimaaftryk. Ved hjælp af dette store datagrundlag er vi klar til at implementere effektive og konkrete klimatiltag i hele organisationen.

Energi og ressourcer

Byggeriet står for 40% af samfundets ressourceforbrug. Vi har derfor pligt til at arbejde for en ansvarlig produktion og styring af byggeriets ressourcer.

Hos JORTON arbejder vi på at vælge miljøvenlige materialer med stor slidstyrke og lang levetid, så vi kan mindske bygningernes samlede klimaaftryk, idet byggeriets levetid forlænges og er opført med mindst mulig brug af miljøbelastende stoffer.

Samtidig arbejder vi på at blive selvforsynende med grøn energi og er bl.a. i færd med at udskifte vores vognpark til el. Yderligere stammer al vores energi på vores kontorer fra grønne og vedvarende energikilder.

Medarbejderne i centrum

Som entreprenør af anlægsopgaver med mere end 400 medarbejdere, har vi et stort ansvar over for vores medarbejdere. De væsentligste risici i relation til vores medarbejdere omfatter nedslidning, manglende trivsel på arbejdspladsen, samt risiko for arbejdsulykker. Det gælder både på vores egne byggepladser og hos vores underentreprenører. Vi ser det som vores vigtigste opgave, at de medarbejdere, der har bragt os til, hvor vi er nu, har det bedst tænkelige arbejdsmiljø. Det skal være både sjovt og sikkert at gå på arbejde – og der skal være plads til alle.

JORTONs fodspor 2022

I vores bæredygtighedsrapport kan du læse meget mere om JORTONs mange initiativer og resultaterne heraf, der er sat i verden for at skabe et bedre byggeri for miljøet, vores medarbejdere, vores samarbejdspartnere og slutbrugerne.

Her sætter vi også fokus på årets arbejde med FN´s verdensmål og vejen mod realiseringen af vores målsætninger i SBTi.

Kontakt os

Har du spørgsmål eller lignende er altid velkommen til at kontakte JORTON – og vi er aldrig mere end et klik væk.

Mandag - tirsdag: kl. 8 - 16
Onsdag - fredag: kl. 8 - 15

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.