Sygehus Esbjerg

Byggesagen omfatter alle projekterings- og entreprisearbejder i forbindelse med opførelse af midlertidig sengebygning i fem etager + fuld kælder, som tilbygning til eksisterende sygehus i drift.

Bygningen er opført med insitustøbt kælder. Etagerne er udført som søjle-/bjælkekonstruktion med huldækelementer og bærende sandwichfacader, som er delvis skalmurede. Skillevægge er overvejende udført som gipsvægge. Materialevalg og overflader er overvejende udført i henhold til bygherres udbudsmateriale.

Bygningen er forberedt for en 6. etage. Ved sammenbygning med eksisterende sengebygning er der foretaget bygningsmæssige ændringer for ca. 150 m2 pr. etage.

Gennemsnitlig bemanding
I forbindelse med råhusentreprisen har JORTON i gennemsnit haft 20 medarbejdere beskæftiget.

Byggeriets kompleksitet
Bygningen var oprindelig planlagt anvendt til midlertidig frem- og tilbageflytning af patienter i forbindelse med en etapeopdelt totalrenovering af eksisterende sengebygning.

Med henblik på en senere permanent indretning blev der stillet krav om stor fleksibilitet i byggeriet. Et af kravene var blandt andet, at skillevægge skulle kunne flyttes med et interval på 1 meter.

Under byggeriet blev der foretaget forskellige ændringer i retning af mere permanente anvendelser af lokalerne. Den helt store udfordring var, at 1. salen – efter at råhuset stort set var monteret – ønskedes indrettet til intensivafdeling.


Projekt fakta


Bygherre
Sydvestjysk Sygehus Esbjerg

Areal
3000 m2

Udførelse
2007-2009

Entrepriseart
Totalentreprise

Entrepriseomfang
Opførelse af midlertidig sengebygning

Ingeniør
COWI

Arkitekt
Creo Arkitekter


Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik

Luk