Sporbyen Scandia

JORTON varetager hovedentreprisen for opgaven Scandia Sporbyen i Randers, opførelse af 78 boliger i hovedentreprise.

Det er et etagebyggeri fra to til fem etager i  fem bygninger. Projektet udføres i to etaper hvor 1. etape omfatter to af de fem bygninger. Pælefundering og selvbærende in-situ beton konstruktioner. Skalmurede betonelementer.

Alle boliger er med gulvvarme, badeværelser med vaskemaskine. Depotrum pr. lejlighed i terræn. Mange af lejlighederne vil være med store altaner og de øverste med tagterrasser. De bygninger som bliver ombygget er dels flere af de tidligere fabrikshaller, dels den store administrationsbygning.

Sporbyen Scandias historie går næsten 150 år tilbage i tiden og udgør et væsentligt element i Randersbys historie. Det har været vigtigt, at sjælen fra togfabrikken bevares og at der rundt omkring i Sporbyen vil være elementer, som vidner om bydelens fortid. Blandt andet vil sporene, som har båret togvogne til og fra fabrikken blive liggende i det grønne bånd, som skal skære gennem hele den kommende bydel. Endvidere har tidligere ansatte samlet en lang række effekter fra de mange års togproduktion, og disse vil senere blive udstillet i et kommende lille fabriksmuseum i Sporbyen.

Sporbyen Scandia skal være en levende, kreativ bydel med sin egen identitet, båret af stedets unikke industrielle historie. Som en ny bydel med boliger, erhverv, offentlige formål og rekreative rum skal Sporbyen Scandia være med til at løfte en betydelig befolkningstilvækst i Randers.


Projekt fakta


Bygherre
Sporbyen Scandia A/S

Areal
8100 m2

Udførelse
2018 - 2020

Entrepriseart
Hovedentreprise

Entrepriseomfang
104 mio. DKK

Ingeniør
Reeholm & Bredahl ApS

Bygherrerådgiver
Randes Arkitekten ApS

Arkitekt
Randers Arkitekten ApS


Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik

Luk