SDU byggeafsnit 39

Byggeafsnit OU39 opføres som en del af Institut for Idræt og Biomekanik og omfatter etablering af faciliteter for Fitnesslaboratorium, laboratorium for Leg og Innovation, tværfaglig forskningsklinik samt møde-, kontor- og studiefaciliteter.

Bygningen kan beskrives som et hus for ”Active Living” med plads til forskning, hvor specielt stueetagen fungerer som et værksted for ideudvikling, innovations- og formidlingsprocesser samt et center for vidensdeling om motions- og bevægelsesaktiviteter.

Bygningen består af insitustøbte kælder- og betonelementvægge på alle udvendige facader. Facader er udvendig beklædt med cortenstål. Hele kernen i huset er udført som insitustøbte betonkonstruktioner fra kælder til 2. sal. Flere af rummene er dobbelt- og trippelhøje rum, hvor alle betonvægge fremstår ubehandlede i det færdige byggeri. Der er desuden indbygget to insitustøbte kunstvægge i beton med en højde på hhv. 13 og 16 meter.

I tilknytning til kunstvægge, er der leveret og monteret en højstyrke betontrappe som, hænger frit i rummet kun støttet på en side.

Særligt ved opgaven
Det har stillet store krav til præcision og støbemetode i forbindelse med støbning af kunst- og betonvægge i dobbelt- og trippelhøje rum, hvor væggene står som ubehandlede betonvægge i op til 16 meter højde.


Relateret Referencer

MIFAM Odense


Projekt fakta


Bygherre
Bygningsstyrelsen

Areal
3800 m2

Udførelse
2011-2012

Entrepriseart
Storentreprise

Entrepriseomfang
Råhusentreprisen

Ingeniør
OBH Gruppen

Bygherrerådgiver
Dall & Lindhardtsen

Arkitekt
Dall & Lindhardtsen