KOA, Aalborg

Visionen for bebyggelsen på den udbudte grund på hjørnet af Sohngårdsholmsvej og Universitetsboulevarden er at skabe en markant og fortættet bebyggelse, der indpasser sig i den planlagte, fremtidige urbane kontekst, som i dette område er præget af de brede, grønne boulevarder. Stedet bliver et stærkt fremtidigt urbant knudepunkt for den udbyggede kollektive trafik i Aalborg, og det fremtidige flow af mennesker er afgørende for disponeringen af bebyggelsen.

Bebyggelsens arkitektur og skala markeres på flere niveauer - på afstand med sin højde og komposition, på nærmere hold med sin disponering, sit materiale- og farvevalg - og helt tæt på med indretning, detaljer og de valgte materialers taktile oplevelser og stemninger. Samtidig er den blandede anvendelse med aktive publikumsrelaterede funktioner i de nederste etager og boliger på de øvrige etager, en vigtig del af bebyggelsens fremtidige urbane succes.

Bebyggelsen er en fortættet komposition af en karré i varierende højder og et tårn placeret på en base. Som en skulpturel enhed på det trafikerede hjørne vil bebyggelsen fremstå som et entydigt pejlemærke i byens skyline.

Byggeriet består af en toetages base med butik, erhverv og parkering, hvorpå der placeres en boligkarré/ gårdbebyggelse sammenbygget med et boligtårn.

Byggeriet består af i alt 150 boliger med erhvervs- og butiksareal.


Projekt fakta


Bygherre
Sundby-Hvorup og Vivabolig

Areal
12500 m2

Udførelse
2020 - 2022

Entrepriseart
Fagentreprise

Entrepriseomfang
9 mio. DKK

Ingeniør
Rambøll A/S

Arkitekt
Friis & Moltke