Kirk Kapital - Nyt domicil

Olafur Eliassons unikke og innovative bygningsværk, vil i år 2018 danne ramme for Kirk Kapitals hovedsæde. Byggeriet er placeret i havnebassinet, og arbejdet under vandoverfladen indebærer innovative og komplekse processer i hele udførelsesfasen. Det 6-etagers høje byggeri placeres ude i selve havnebassinet og huser udover Kirk Kapitals hovedsæde, også kontorer til udlejning, samt en offentlig tilgængelig stueetage med café og udstillingsrum.

Byggeriet er tegnet med buer og rustikke overflader, hvor murstenene lægges skævt for hinanden og kombineres med specialfremstillede runde, kvadratiske og rektangulære sten. Mod vandoverfalden anvendes grønne glaserede sten, der symboliserer vand og alger, mens der i toppen arbejdes med blå glaserede sten mod himlen. Det kunstneriske udtryk prioriteres højt af Olafur Eliasson, hvorfor håndværkerne arbejder som hans forlængede arm.  Bygningen fremstår rustik og er udført med naturstensgulve, rå murstensvægge i forskellige farver og størrelser med indbyggede specialfabrikerede akustik- og ventilationssten, rå betonlofter, udstøbt på specialudskårne polycarbonatplader og med specialdesignede støbeforme i plast til indbyggede lampesteder.

Der er dobbelthøj kælderkonstruktion, en dobbelthøj stueetage, der vil blive bliver offentlig tilgængelig,  1. og 2. sal er udført i normal højde, efterfulgt af  3. og 4. sal udført i en  delvis i dobbelthøj konstruktion, afsluttende med en brystning for teknik.  Bygningen vil være 28 meter over vandoverfladen.

Bemanding under byggeprocessen er 80 medarbejdere.

Dette flerfunktionalitetsbyggeri gennemføres med meget stor kompleksitet og ekstrem høj grad af innovation.

JORTON er meget stolt af dette prestigeprojekt, hvor både medarbejdere og besøgende vil få en sanseoplevelse af de store ved besøg på Kirk Kapital. Den nederste del af domicilet mures i øvrigt delvist med sten, som er brændt med grøn glasur – for at vise sammenhængen med vandet. I toppen af bygningen mures delvist med blå glaserede sten. Domicilet eller kunstværket i havnen vil kunne inspirere de mennesker, der bor nær ved og besøger stedet og vil fremstå som en anden Afrodite, der er blevet født af skummet på Vejle Fjords bølger.

Kirk Kapital er uden sammenligning Danmarks mest komplicerede beton- og mureropgave. En opgave, som JORTON i samarbejde med bygherre, rådgivere og leverandører løfter til alles tilfredsstillelse.


Projekt faktaVi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik

Luk