Kastanjehjørnet - KIRKBI

Bebyggelsen er udført højisoleret svarende til kravene i BR15 og således at bygningen kan opnå energiklasse LE2020-niveau. (Skærpet krav til energiforbrug og tætheder)
Bebyggelsen indeholder 25+28+11 boliger, der henholdsvis er almene og ejer-/lejeboliger samt plejeboliger. Sidstnævnte skal anvendes og etableres i tilknytning til det eksisterende plejecenter.
Bebyggelsen skal øge udbuddet af moderne og centralt beliggende boliger i Billund By, samt antallet af plejeboliger på plejecenteret.
Bebyggelsen er udført arkitektonisk i stil med udformningen som ”Terrassehus”, hvor bygningen ønskes at fremstå som kubistiske klodser, der stables således at der opstår et relief med fremspring og lommer, der kan bruges som terrasser - et legende udtryk, hvor bebyggelsen er opbrudt i mindre enheder med varierende højder. Sammen med den øvrige nyere og planlagte bebyggelse i området, herunder Fremtidens Butikstorv, vil projektet medvirke til en fortætning og et kvalitetsløft af Billund midtby. Dette er en af hovedintentionerne i Billund Byvision – Børnenes Hovedstad, som er en samlet plan for udviklingen af Billund By.
Derved opnås oplevelsen af bebyggelsen som en markering af ankomsten til bymidten i sammenhæng med områdets øvrige kommende og nuværende bebyggelse.
På opgaven er der bruges 200.00 sten i typen RT542 Unika Apollonj Blødstrøgen med 7 mm tilbagelagte fuger. Via Billund Kommune er der ansat en praktikant, der har til opgave at holde orden og ryddelighed på pladsen. Endvidere er der bygges på tre kvalitetsniveauer med hensyn til valg af overflader, køkken, gulve med videre. Bygherren KIRKBI, Bovia og Billund Kommune.


Projekt fakta


Bygherre
KIRKBI Invest A/S

Areal
6585

Udførelse
2019 - 2021

Entrepriseart
Hovedentreprise

Entrepriseomfang
130 mio. DKK

Ingeniør
Rambøll Danmark A/S

Bygherrerådgiver
Stringenth-cph

Arkitekt
BIG Cph