BIP og TOLD

Byggeriet omfatter opførelse af en ny hal til Border Inspection Point & Told (BIP & Told) beliggende på Esbjerg havn. Byggeriet består af en hallænge indrettet med flere funktioner. Det samlede etageareal udgør 1.150 m².
Hallen er opdelt i et område med aflæsserrum for Food og Nonfood med tilhørende undersøgelsesrum. I forlængelse heraf separat aflæsserum for Told. Yderligere arealer indeholder kontorer, mødelokaler og personalefaciliteter.
Adgang til hallen sker via læsserampe og lastbilsluser langs hallens facade. Adgang til kontorer og personalefaciliteter sker via separate døre i facader.

Hallen opføres med stålrammer med momentstive hjørner samt vindkryds i tag og facader. Bygningens klimaskærm udgøres af mineraluldspaneler. Taget består af stål-trapezplader belagt med mineraluldsisolering og tagpap. Indvendige vægge udført af fuldspartlede Fermacell-plader. Administrationsdelen er udført med linoleumsgulv og nedhængt akustikloft.


Projekt fakta


Bygherre
Den kommunale selvstyrehavn Esbjerg

Areal
1137 m2

Udførelse
2020 - 2021

Entrepriseart
Hovedentreprise

Entrepriseomfang
14,7 mio. DKK