Teglskulpturer på RUC

Den internationalt anerkendte kunstnergruppe SUPERFLEX har sammen med KWY. Studio udviklet otte unikke teglskulpturer på RUC, der sætter spot på klimaudfordringerne samtidig med, at de skaber et rum til fordybelse. Foruden de stærke kreative kræfter er skulpturerne blevet realiseret af en række dygtige murere og projektledere fra JORTON, der har sørget for, at værkerne vil stå oprejst i mange generationer.

’Interspecies Campus’ er navnet på et nyt kunstværk på Roskilde Universitet, der forbinder kunst, arkitektur og gammelt håndværk. Selve værket består af otte skulpturer, som er bygget op af såkaldte ”superbricks”, som SUPERFLEX har udviklet i samarbejdet med Petersen Tegl. Stenene er håndlavede, lyserøde, buede og er lavet af sand og ler, hvilket giver dem en helt unik og nærmest porøs kvalitet.

Tanken bag værkerne er, at de er et symbol på fremtidens klimaudfordringer. De er derfor designet til at være et attraktivt hjem for alger og fisk, der trives i og tiltrækkes af den lyserøde farve. Skulpturen er derfor skabt til de stigende vandstande, og gør vi intet ved fremtidens klimaudfordringer, vil havets dyr overtage værket.

Men hvad end fremtiden byder, vil værkerne lige her og nu byde de studerende indenfor, eller give dem en velfortjent hvileplads, hvor man kan fundere og lade tankerne flyde. De er nemlig designet, så ikke alene fisk, men også studerende kan bevæge sig ind og ud af de enkelte skulpturer, mens andre fungerer som bænke, der er placeret i naturskønne omgivelser.

Projektfakta

Bygherre
Superflex
Udførelse
2021 - 2022
Entrepriseomfang
4,2 mio. DKK
Entrepriseart
Totalentreprise