Tækker House Aarhus – Nybyggeri og påbygning

Projektet omfattede påbygning af etager ovenpå eksisterende bebyggelse på Vesterbro Torv 1, hvor SuperBrugsen holder til. Nedrivning og ny bebyggelse på Vester Allé 26. Bygningen udgør en samlet etagebebyggelse på otte etager med 33 boliger og erhverv i stueetagen.

Byggeriet er udført med en insitu støbt kælder og stueetage. 1. – 5. etage er udført i betonelementer, mens 6. – 7. sal er udført i stål.
Facaden er beklædt med alu-plader med “guld” belægning og store vinduespartier. På alle etager er der buede altaner med farve af “guld”.

Visionen var at skabe en bygning som forbinder nabobygninger mod Vesterbro Torv og ned ad Vester Allé. Bygherre ønskede at møde de to eksisterende nabobygninger i en skala og i en højde der bidragede til en sammensluttende effekt for hjørnet som helhed og de organiske altanformer tilfører en blød overgang. For at separere lejlighederne fra hinanden og blokere for udsyn til naboerne er bygningsdesignet tilført adskillende sektioner der følger altanernes former i samme materiale. Hver lejlighed har fået en almindelig eller fransk altan og på taget er der private tagterrasser og en stor fælles tagterrasse. Trappen er placeret i baggården for at skabe flere fælles- og friarealer og et bedre flow i lejlighederne. Strukturen for den eksisterende
ejendom er ikke ændret da SuperBrugsen i stueetagen er bibeholdt og der er bygget ovenpå hjørnebygningens eksisterende søjle- /bjælkesystem.
Der er etableret en ny delikatesseslagter, herunder kogerum samt kølerum og kølemontre og separat ventilationssystem samt nyt kloaksystem og fedtskiller.

Projektfakta

Bygherre
Tækker Rådgivende Ingeniører A/S
Udførelse
2017 - 2020
Entrepriseomfang
78,1 mio. DKK
Areal
2700 m2
Entrepriseart
Hovedentreprise
Arkitekt
JDS Architects
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.