Sporbyen Scandia – Etape II

Scandia Sporbyen i Randers, opførelse af 20 boliger i hovedentreprise.

Det er et etagebyggeri fra to til tre etager fordelt på fem bygninger. Projektet udføres i flere etaper hvor 2. etape omfattedr en etageejendom på fire etager med i alt 20 lejligheder. Pælefundering og selvbærende insitu beton konstruktioner. Skalmurede betonelementer. Alle boliger er med gulvvarme, badeværelser med vaskemaskine. Depotrum pr. lejlighed i terræn. Mange af lejlighederne vil være med store altaner og de øverste med tagterrasser. JORTON har ligeledes haft ansvaret for koordinering af underentreprenører heriblandt de tekniske løsninger

Sporbyen Scandias historie går næsten 150 år tilbage i tiden og udgør et væsentligt element i Randersbys historie. Det har været vigtigt, at sjælen fra togfabrikken bevares og at der rundt omkring i Sporbyen vil være elementer, som vidner om bydelens fortid. Blandt andet vil sporene, som har båret togvogne til og fra fabrikken blive liggende i det grønne bånd, som skal skære gennem hele den kommende bydel. Endvidere har tidligere ansatte samlet en lang række effekter fra de mange års togproduktion, og disse vil senere blive udstillet i et kommende lille fabriksmuseum i Sporbyen.

Sporbyen Scandia skal være en levende, kreativ bydel med sin egen identitet, båret af stedets unikke industrielle historie. Som en ny bydel med boliger, erhverv, offentlige formål og rekreative rum skal Sporbyen Scandia være med til at løfte en betydelig befolkningstilvækst i Randers.

Projektfakta

Bygherre
Sporbyen Scandia A/S
Udførelse
2020 - 2021
Entrepriseomfang
25,9 mio. DKK
Areal
2030 m2
Entrepriseart
Hovedentreprise
Arkitekt
Randers Arkitekten ApS
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.