Skanseparken afd. 107 – Nybygning

Nybygning af Boligforeningen djursBOs Skanseparken afd. 107, Ebeltoft.
Bebyggelsen Skanseparken er placeret højt på en bakke over Ebeltoft, hvor der er udsigt til byen og Fregatten Jylland. Centralt placeret tilbyder Skanseparken mange bymæssige kvaliteter, samtidigt med at være beliggende i sit eget grønne område med mange tilbud for udendørs ophold. Fællesfaciliteterne og egen terrasse/altan skaber forskellige opholdsmuligheder og giver såvel fællesskab og privathed.
To blokke er nedrevet og opført på ny, så boligerne fremstår som nye og moderniserede rækkehus-bebyggelser. I alt vil der være 61 rækkeboliger i ét og to plan med egen sydvendt have og terrasse/altan på første sal.
Facadematerialerne bestod af massive mursten i et gråt spil, der med sit farvespil danner et moderne udtryk og som spiller sammen med de eksisterende blokke i Skanseparken. Mellem og ved vinduerne er der tilbagetrukne sten i en ensfarvet lys-grå farve, som skaber kontrast til de lys-grå facadeplader og det sorte tagpap. Sammen med facadepladen træder vinduerne frem som en stilfuld udsmykning med deres karme i sortgrå.
Alle veje er udlagt som minimum i seks meters bredde. Parkering er mellem blokkene og er uden for lejlighedernes entredøre. Boligblokkene er arrangeret, så de alle har et udeareal mod syd, hvor der i stueetagen er adgang til en lille terrasse og et mindre udeareal. Der er legeplads og multibane i området.
Afdelingen bindes sammen med områdets andre afdelinger ved en større renovering af de udvendige arealer med betragtelige jordflytninger til følge. Regnvand nedsives med grøfter og bassiner, som er placeret naturligt i terrænet (LAR). nye belægninger, belysning og beplantede områder gør, at området fremtidssikres og vil fremstå ensartet.

Projektfakta

Bygherre
DjursBO
Udførelse
2020 - 2022
Entrepriseomfang
79,9 mio. DKK
Areal
5114 m2
Entrepriseart
Totalentreprise
Arkitekt
RUM Arkitekter A/S
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.