Sandkåsvej – opførelse af ungdomsboliger, Aarhus V

Projektet er lokaliseret på hjørnet af Herredsvej og Sandkåsvej i Hasle, Aarhus V og indeholder 112 ungdomsboliger fordelt på fire punkthuse i fire etager med kælder. Bygningerne er placeret på området så boligerne får mest muligt lys med en grønning midt i området som det centrale element. Fra enden af centergangen på stueetagen etableres en amfitrappe med nedgang til det grønne område.

På hver etage er der en centergang med syv ungdomsboliger, hvoraf fem udføres som et-rumsboliger, de to sidste boliger udføres som en delevenligt to-rumsbolig. Alle boligerne får eget badeværelse med toilet samt et funktionelt køkken. Alle 112 boliger, kælder og tagterrasse har niveaufri adgang via elevator. I kælderen får beboerne depoter, vaskeri og cykelparkering samt et fællesrum med mulighed for madlavning, Der er naturligvis også cykelparkering på terræn i umiddelbar nærhed til indgangspartierne.

Punkthusene fremstår moderne med et rå New Yorker look indvendigt med forskellige klare farver på gangarealer, som changerer gradvist op gennem etagerne i byggeriet. Der er tænkt i bambusgulve og rå lofter.
Bygningerne udføres i traditionelle gedigne materialer med beton- og dækelementer. Facaderne mures i en mørkbrændt facadesten med mørke fuger. Vinduerne er udformet som franske døre for åbenhed men også med lydglas for ro. Der bygges solceller på ydervæggen.

Projektfakta

Bygherre
AlmenBo Aarhus
Udførelse
2020 - 2021
Entrepriseomfang
60 mio. DKK
Areal
4370 m2
Entrepriseart
Hovedentreprise
Arkitekt
Dreyer Arkitekter ApS
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.