P-hus Danmarksgade, Esbjerg

Parkeringshuset har 390 parkeringspladser, parkeringshuset er udført i traditionel søjle dragesystem med i alt 11 halve niveauer og et samlet etageareal på ca. 10.500 m² . Grunden er disponeret således, at parkeringshuset er placeret helt ud mod Danmarksgade med en ind- og udkørsel på nordfacaden ud mod Danmarksgade. Syd for parkeringshuset
er skabt et mindre gårdrum, hvor der er anlagt et rekreativt opholdsareal og en toiletbygning.

Der er valgt et dobbeltrettet flow internt i parkeringshuset for at opnå bedre oversigts-forhold og mere manøvreareal særligt på ramperne mellem de enkelte niveauer.
De bredere ramper og forbedret oversigtsforhold er med til at give større trafiksikkerhed og tryghed ved kørsel i parkeringshuset, hvorved risikoen for påkørsel af konstruktionen reduceres. Det dobbeltrettede vejforløb i parkeringshuset er desuden med til at reducere den cirkulerende trafik og omvejskørsel inde i huset.
Samtidig gøres det nemmere for trafikanterne at finde rundt i huset, når man returnerer samme vej som man tilkører pladserne.

Projektfakta

Bygherre
Esbjerg Kommune
Udførelse
2019 - 2020
Entrepriseomfang
39,6 mio. DKK
Entrepriseart
Totalentreprise
Arkitekt
RAVN Arkitektur A/S
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.