Opførelse af ny hal til BIP og TOLD

Byggeriet omfattede opførelse af en ny hal til Border Inspection Point & Told (BIP & Told) beliggende på Esbjerg Havn. Byggeriet bestod af en hallænge indrettet med flere funktioner. Det samlede etageareal udgjorde 1.150 m².
Hallen er opdelt i et område med aflæsserrum for Food og Nonfood med tilhørende undersøgelsesrum. I forlængelse heraf separat aflæsserum for Told. Yderligere arealer indeholder kontorer, mødelokaler og personalefaciliteter.
Adgang til hallen sker via læsserampe og lastbilsluser langs hallens facade. Adgang til kontorer og personalefaciliteter sker via separate døre i facader.

Hallens ydre mål er L: 576m B: 20m og højde over terræn er 5 m.

Hallen er opført med stålrammer med momentstive hjørner samt vindkryds i tag og facader. Bygningens klimaskærm er udført af mineraluldspaneler. Taget består af stål-trapezplader belagt med mineraluldsisolering og tagpap. Indvendige vægge udført af fuldspartlede Fermacell-plader. Administrationsdelen er udført med linoleumsgulv og nedhængt akustikloft.

Projektfakta

Bygherre
Den kommunale selvstyrehavn Esbjerg
Udførelse
2020 - 2021
Entrepriseomfang
15,2 mio. DKK
Areal
1.137 m2
Entrepriseart
Hovedentreprise