Ny produktionshal, A/S BOLIGBETON

Udførelse af produktionshal på 6.100 m2, samt diverse tilbygninger på ca. 400 m2. JORTON har udført hele råhuset bestående af beton-, element-, luknings-, vvs-, og tagarbejder.

JORTON har varetaget opførelse af etape 1, to produktionshaller i alt 6.100 m² (længde = 195 meter, bredde 15,3 meter, højde 12,0 meter) samt tilhørende kontor/ velfærdsbygning på i alt ca. 700 m². Hertil kom blandeanlæg samt ingeniørgrav på 50 m². De to haller er første etape af i alt fem nye haller for Boligbeton.

Den bærende konstruktion i hallerne er udført med 12 meter høje indspændte søjler. Der er søjler pr. 7,2 meter, hvorpå der ligger KB bjælker, som bærer huldæk som tag. Klimaskærmen er udført af 450 mm tykke sandwichfacade-elementer. Fundamenterne til de 84 stk. søjler er alle støbt på stedet. Armeringerne til søjle fundamenterne er bundet og støbt på stedet. Gulvet i den ene hal blev støbt i én omgang med flydebeton. I den anden hal er der udført fire ankerblokke, som er skjult under jorden til huldækproduktionen. Der er udført to baner på i alt ca. 1.215 m² produktionskapacitet. Ankerblokkene er udført i hver ende af støbebanerne og skal sammen med gulvet optage det massive træk, der kommer, når alle 24 spændliner spændes op til i alt 264 tons. Montagen af råhuset blev udført af JORTON. De øvrige arbejder blevet udført af underentreprenører for henholdsvis jord, vvs, tagarbejder samt isætning af døre, porte og vinduer.
Yderligere blev udført fundamenter til nyt blandeanlæg. Fundamenterne skal bære siloerne, der servicerer materialer til den daglige produktion i de nye haller.
JORTON varetog byggestyringen, mens byggeriet stod på.

Projektfakta

Bygherre
A/S Boligbeton
Udførelse
2014 - 2016
Entrepriseomfang
17,8 mio. DKK
Areal
7000 m2
Entrepriseart
Partnering
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.