MHI Vestas Hal, Esbjerg havn

Omkring 40 procent af danskernes elforbrug dækkes af vindmøller. Dette tal ser ud til stige kraftigt de næste par år, hvor vindmøllerne bliver større og energioutput mere konkurrencedygtigt. Dermed ser det også ud til at den danske vindmølleindustri fortsat vil køre på højtryk.

Fra JORTONs side er man glade for den grønne udvikling og er stolte af at bidrage til denne ved særligt byggeriet af det nyligt åbnede MHI Vestas fabrikshalskompleks i Esbjerg Havn. Byggeriet har været præget af et godt samarbejde alle parter imellem, samt en fantastisk effektiv indsats fra JORTONs jord- og betonfolk, der har sørget for, at alt beton er blevet udført med øje for både kvalitet og tidsplaner.

De tre sammenbyggede haller bliver brugt til henholdsvis lager, et til samling af de store møller, og den sidste til test og shipment. Der er ligeledes omklædnings- og badefaciliteter, mødelokale i bygningen.
1200 stk. pæle er sat og betongulvet er 35 cm tykt. Med en loftshøjde på helt op til 23 meter, vægge opbygget af stilsøjle og sandwichpaneler og med et gulv, der har krævet hele 2.500 tons beton, bliver de store haller et vigtigt bindeled mellem den danske vindmølleindustri og dens eksport til resten af verden. For at de nye fabrikshaller skal kunne leve op til de krævende opgaver, der forventes af dem, er der installeret kraner med en løftekapacitet på hele 75 tons. Solceller er etableret på taget.
Projektet betyder, at MHI Vestas vil kunne intensivere vindmølleeksporten og udviklingen i en tid, hvor der er både behov og efterspørgsel efter grønne løsninger.

Opgaven var projekteret til en byggetid på fem måneder, hvilket JORTON overholdt til punkt og prikke meget imod bygherrens forventninger.

Projektfakta

Bygherre
Esbjerg Havn
Udførelse
2017 - 2018
Entrepriseomfang
55,3 mio. DKK
Areal
5600 m2
Entrepriseart
Totalentreprise
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.