Magnoliehusene, Vindinge Nord – Opførelse af 39 rækkehuse (DGNB)

Magnoliahusene (Vindinge Nord 2) er en boligbebyggelse bestående af 39 rækkehuse samt væksthus og småbygninger i Vindinge, Roskilde kommune. Formålet er at tilbyde attraktive boliger til en bred målgruppe med fokus på social mangfoldighed, sundhed og bevægelse i de grønne og blå byrum.
Bebyggelsen består af rækkehuse i 1 og 2 plan udformet som gårdhavehuse med forskudte bygningskroppe. Den nordlige del af byggefeltet er disponeret med 19 rækkehuse i 2 plan og den sydlige del er disponeret med 20 rækkehuse i 1 plan. Boligernes areal ligger mellem 100m² til 133m² og kommer i variationer af 1-plan og 2-plan huse. Alle boliger er omkranset af havemur som markerer privat for- og baghave. Alle boliger har egen indgang via hoveddør fra forhave. Terrassedøre fra opholdsrum og værelser fører ud mod både for- og baghave. Der etableres privat skur i forhave til alle boliger.
Rækkehusene mures med blanke teglsten i en lys nuance og udføres i tagpap. 1-plans rækkehuse udføres med en hævet tagkassette som danner ovenlys for boligens opholdsrum. Vindues- og dørrammer fremstår i en varm og mørk alu-ramme. Sterninddækning konstrueres i samme type aluminium som vinduesrammer. Hoveddøre og terrassedøre udføres som glasdøre. Væksthus udføres i transparent glas med en muret sokkel i samme tegltype som resten af bebyggelsen i op til 1m. Havemure vil også være af samme type tegl som resten af bebyggelsen med topafslutning i sort skifer. Private skure og cykelskure vil få en træbeklædning.

Bebyggelsen er disponeret som boligbebyggelse med veje, stier, parkeringsarealer, fælles friarealer, et væksthus og mindre bebyggelser som skure, cykelskure og to fælles miljøstationer til affaldsbeholdere samt storskrald. Centralt er placeret et fælles grønt område som disponeres med et væksthus og en legeplads. Området øst for bebyggelsen udlægges til regnvandsbassin med grøn randzone. Der sættes bøgehække om affaldsstationer og legeområde. Der udlægges 59 P-pladser i området og der gøres plads til 2 HC p-pladser og en HC Bus. Til cykelparkering udlægges der i alt 156 p-pladser, hvor 2 stk. per bolig placeres på egen grund og de resterende 78 stk. placeres i overdækkede cykelskure i tilknytning til veje og stier.

Magnoliehusene skal certificeres til DGNB-guld. i den forbindelse varetager JORTON rollen som DGNB-konsulent, mens SWECO varetager rollen som DBNG-auditor både under projekteringsfasen, og under selve byggeriet samt de afsluttende dokumentationer/beregninger.
I tæt samarbejde med alle medprojekterende og auditor, sikrer vi på den måde at opfylde kravene til DBNG-certificering. JORTON varetoger i samarbejde med Green Building Council, præcertificering og sikrer den afsluttende dokumentation til endelig certificering af DGNB projektet.
JORTONs egen projektleder varetager bæredygtighedsledelsen som en del af sit normale projektansvar og sikrer i samarbejde med JORTONs projekteringsleder/DGNB konsulent at DGNB kravene opfyldes.

Projektfakta

Bygherre
REKA Group A/S
Udførelse
2022 - 2024
Entrepriseomfang
69,4 mio. DKK
Areal
4800 m2
Entrepriseart
Totalentreprise
Arkitekt
Sweco Danmark A/S
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.