Klevehusene – Nybyggeri af 69 ungdomsboliger

Projektet omfattede opførelse af 69 nye ungdomsboliger for Esbjerg Almennyttige Boligselskab (EAB), som er en underafdeling af Dansk Almennyttigt Boligselskab (DAB). Bebyggelsen er placeret centralt i Esbjerg omkring Smedegade, Borgergade og Jyllandsgade og består af tre bygningskroppe, som tilsammen danner en U-formet bebyggelse. Taget er sammenhængende over alle tre bygningskroppe.

To af bygningskroppene er hævet til 1. sals niveau for at gøre plads til et overdækket parkeringsareal i stueplans niveau. Den overdækkende konstruktion fungerer som et hævet terrasseareal/gårdrum på 580 m², der etableres mellem boligerne på 1. sal. Det hævede areal er opbygget i en stålkonstruktion, som er udstøbt på HODY-dæk og afsluttet med flisebelægning. Adgangen til bebyggelsen sker via hovedindgangen, hvor adgangen til boligerne sker henholdsvis fra det hævede terrassedæk samt via altangangene, som er placeret indvendigt i gårdrummet.

Lejlighederne på 3. sal er indrettet med en hems, hvor tagrummet delvist inddrages. Facaden udføres med en skalmur i rødlige teglsten. De bærende elementer er udført i betonvægge og betondæk. Tagkonstruktionen er udført af hanebåndsspær, der beklædes med et fast undertag og afsluttes med røde fals tagsten.

Storentreprisen indeholdt: byggeplads, spuns, stillads arbejder, jordarbejder, kloakarbejder, pladsstøbte betonarbejder, betonelementer og svalegange levering og montage, stålarbejder, murerarbejder, terrænarbejder, tagdækningsarbejder, smedearbejder, belægninger og gartnerarbejde.

Projektfakta

Bygherre
D.A.B & E.A.B
Udførelse
2017 - 2019
Entrepriseomfang
23,4 mio. DKK
Areal
6000 m2
Entrepriseart
Storentreprise
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.