Kastaniehjørnet, Billund – Nybyggeri

Byggeriet indeholdt 25+28+11 boliger, der henholdsvis er almene-, ejer-/lejeboliger samt plejeboliger, i alt 54 boliger. Sidstnævnte er anvendt og etableret i tilknytning til det eksisterende plejecenter.

Bebyggelsen skal øge udbuddet af moderne og centralt beliggende boliger i Billund by, samt antallet af plejeboliger på plejecenteret.

Bebyggelsen er udført arkitektonisk som ”terrassehus”, hvor bygningen ønskes at fremstå som kubistiske klodser, der stables således, at der opstår et relief med fremspring og lommer, der kan bruges som terrasser – et legende udtryk, hvor bebyggelsen er opbrudt i mindre enheder med varierende højder. Sammen med den øvrige nyere og planlagte bebyggelse i området, herunder Fremtidens Butikstorv, vil projektet medvirke til en fortætning og et kvalitetsløft af Billund midtby. Dette var en af hovedintentionerne i Billund Byvision – Børnenes Hovedstad, som er en samlet plan for udviklingen af Billund by. Derved opnås oplevelsen af bebyggelsen som en markering af ankomsten til bymidten i sammenhæng med områdets øvrige kommende og nuværende bebyggelse.

På opgaven blev der brugt 200.00 sten i typen RT542 Unika Apollonj blødstrøgen med 7 mm tilbagelagte fuger. Via Billund Kommune blev der ansat en praktikant, der havde til opgave at holde orden og ryddelighed på pladsen. Endvidere blev der bygget på tre kvalitetsniveauer med hensyn til valg af overflader, køkken, gulve med videre. Bag byggeriet stod KIRKBI, Bovia og Billund Kommune med KIRKBI som delegeret bygherre.

Projektfakta

Bygherre
KIRKBI Invest A/S
Udførelse
2019 - 2021
Entrepriseomfang
135,3 mio. DKK
Areal
6600 m2
Entrepriseart
Hovedentreprise
Arkitekt
BIG CPH A/S
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.