Kannikegården, Ribe

Som hovedentreprenør på projektet har vi været med til at skabe et hus, der formår at skille sig ud, og som samtidigt respekterer byens historiske arv. Bygningen er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter. Som grundmaterialer er bl.a. anvendt tegl og glas. Teglet er anvendt som tag og delvis som facade. Hele stueetagens ydervægge er opført i glas, hvilket giver bygningen en svævende fremtoning. Kannikegården er et dristigt byggeri, som i sit udtryk er moderne og samtidig – med sit materialevalg – passer fint ind med de omkringliggende gamle rødstensbygninger arkitektur og indhold. Stort set alt ved dette byggeri har været specielt lige fra betonen, der er udført med meget rustikke overflader til de store jordfarvede teglplader på 63×35 centimeter, som er lagt på taget og på den øverste del af bygningens facader. Kannikegården har været blandt finalisterne til at vinde den prestigefyldte Mies van der Rohe-pris. EU’s officielle arkitekturpris. Vi har været beæret over at være blandt de fem finalister, som var repræsenteret i år. Årsagen til nomineringen til den store Brick Award skyldes den fine brug af teglsten, der ifølge dommerkomiteen skaber en harmonisk forbindelse mellem gamle og nye materialer og sammen beriger bylandskabet. Kannikegården er i 2018 nomineret til verdens bedste nye bygning af Riba International Prize.. Kannikegårdens funktion er kontor, samlingssal og administrative lokaler for personale tilknyttet domkirken. Bygningen fremstår også som en gæstfri ramme om offentlige arrangementer.
Projektet omfattede beton- og murerarbejde i egenproduktion.

Projektfakta

Bygherre
Ribe Sogns Menighedsråd
Udførelse
2014 - 2017
Entrepriseomfang
21,2 mio. DKK
Areal
1350 m2
Entrepriseart
Hovedentreprise
Arkitekt
Lundgaard & Tranberg A/S
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.