Jonstrup Børnehus – DGNB byggeri

Transformation af Officerskolen i Jonstrup til et nyt fleksibelt børnehus, der kan rumme ca. 150 daginstitutionspladser i små og lidt større børnegrupper. Den gamle officersskole på 1.260 m² i to etager er renoveret, der er etableret liggehal (sovesal) og depotbygning, og på den 4.800 m² store grund er der etableret attraktive naturarealer og legepladser. Det nye børnehus vil give muligheder for leg, bevægelse og naturoplevelser i børnehusets naturarealer – og kan derved fungere som en oplagt base for en skovbørnehave. Transformationsopgaven bestod således af renovering, ombygning og tilbygning.

I tilbygningen af dette børnehus lægges vægt på et sundt indeklima i form lys, lyd og luft og ´tager således udgangspunkt i et bæredygtigt byggeri med lang levetid. I byggeriet er der naturlige overgange mellem private og fælles arealer og integration af inde- og udearealer kan understøtte aktive fællesskaber.

Bevaringsværdigt byggeri
I samarbejde med Center for Bygningsbevaring søges om dispensation til lokalplanen. Den bevaringsværdige Officerskole har en SAVE-værdi på 3.

Dispensationsansøgning vedr. bevaringsværdier omhandlede bl.a. ændringer i facadeudtrykket, som er udført i respekt for den eksisterende stramme hovedform med sadeltag og de stramt komponerede og regelrette facader med rytmisk placerede vinduer og døre, som er tidstypisk for den danske bygningskultur fra 1950’erne og med en målsætning om, ikke at dominere det oprindelige udtryk, men i stedet styrke udtrykket ved blandt andet at arbejde inden for de samme vinduesfelter.

Projektfakta

Bygherre
Furesø Kommune
Udførelse
2019 - 2021
Entrepriseomfang
44 mio. DKK
Areal
4800 m2
Entrepriseart
Totalentreprise
Arkitekt
Rubow arkitekter A/S
This site is registered on wpml.org as a development site.