Grønnegården – Boligrenovering

Hasseris Boligselskab ønskede at fremtidssikre og udvikle Grønnegården, som var et meget tidstypisk eksempel på alment byggeri fra 1970’erne.

Bygningerne var typiske fra 70’erne og fremstod som systembyggeri i to og tre etager i betonelementer med minimal isolering. Den overordnede situationsplan var vellykket, men gaderummene og de grønne rum mellem husene trængte til modernisering, ligesom de grønne områder manglede fornyelse og aktivitetsmuligheder for beboere i alle aldre.
Bygningernes fysiske tilstand var for ringe i forhold til dagens standard. Renoveringen gav en attraktiv og bæredygtig boligbebyggelse med varierede boligtilbud, som lever op til fremtidens krav for energi, og som skaber smuk arkitektur og identitet både i bebyggelsen og udadtil mod omgivelserne.​
Renoveringen bestod af 492 boliger, der blev totalrenoveret med nye isolerede facadeelementer, hvoraf klimaskærm på bebyggelsen primært er tegl (1.300.000 stk./sten) og facadebeklædning i træ. Taget udførtes i stålplader, vinduer og døre i træ/alu, altaner og trapper i stål. Nye badeværelser og installationer i samtlige lejligheder.
En tredjedel af boligerne vil fremover være tilgængehedsboliger, hvor alle uanset handicap kan bo. Størstedelen af disse boliger er etableret i stuelejligheder. 30% af lejlighederne er ombygget til tilgængelighedsboliger og de 48 lejligheder har fået adgang via nye elevatorer.
JORTON udførte i egenproduktion jord-, kloak-, beton- og murerarbejder. Ved jord- og kloakarbejdet udførte JORTON separat kloakering med nye installationer. Ligeledes blev etableret nye fundamenter udvendigt i hele området samt nye udvendige belægninger og grønne områder. Ved betonarbejdet blev der udført nye påstøbte fundamenter på eksisterende og elevatorgrupper.
Ved facadeopmuring anvendte JORTONs eget stillads med tilhørende overdækning til 96 meter. Alle badeværelser var udført med fliser på alle vægge og klinker på nye slidslagsgulve.

Projektfakta

Bygherre
Hasseris Boligselskab
Udførelse
2015 - 2018
Entrepriseomfang
137,8 mio. DKK
Areal
44000 m2
Entrepriseart
Storentreprise
Arkitekt
Norconsult - KAAI A/S
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.