Fyrkildevej – Almene boliger – Seniorbofællesskab

Udvidelsen omfattede opførelse af 42 boliger, beliggende på Fyrkildevej, 9220 Aalborg Øst.
Projektet er udført som tilbygning til eksisterende boliger, da boligerne sammenbygges med de eksisterende boligblokke, både i terræn og på det eksisterende tag dæk.
Omfanget er:
20 almene boliger til seniorbofællesskab (BOF), 2000 m² bruttoareal.
22 almene boliger, billige almene boliger (BAB), målrettet til unge, 1400 m² bruttoareal.
Hoved idéen i BOF er, at skabe et tilbud, målrettet til erhvervsaktive seniorer der søger et bosted med store muligheder for fællesskab. Dette er gøres ved at skabe et stort fællesareal til seniorboligerne, hvortil der er fælles adgang, bryggers, fællesrum og tilhørende køkken. Der er desuden varierede former for opholdsarealer til bofællesskabet. Dette udmønter sig i:
– Ophold på gangbroen (offentlig); Der er to dele af gangbroen med hver deres karakter der kan benyttes til større forsamlinger.
– Ophold på svalegange (semi-privat); Svalegangen er udvidet til at have en bredde på 1,65 meter, så der er plads til cafeborde, stole etc.
– Ophold på private altaner (privat); Altaner er i varierende størrelse, men er i hovedtræk ikke store, så der vil opfordres til ophold i fællesarealer.
Hoved ideen ved BAB boligerne er, at skabe et attraktivt sted at bo til blandt andet unge og studerende. Virkemidlet til dette er, at skabe forholdsvis små lejligheder med en god indretning og gode dagslysforhold.
Til de 22 BAB boliger, er der ligeledes gode opholdsmuligheder på svalegange og på private altaner.
Facade materialerne er også i samme dur som på bofællesskabet, så der er skabt et ”kvarter” i området med dets egen visuelle karakter.

Projektfakta

Bygherre
Himmerland Boligforening
Udførelse
2020 - 2021
Entrepriseomfang
37,5 mio. DKK
Areal
3400 m2
Entrepriseart
Storentreprise
Arkitekt
arkitekterne BJØRK & MAIGÅRD ApS
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.