Fyrkildevej, Aalborg – Renovering og ombygning

Renovering af 419 boliger beliggende på Fyrkildevej i Aalborg Øst. Boligerne er af varierende størrelser fordelt på 32 blokke og 88 opgange og fordelt på 12 forskellige opgangstyper. Blokkene er i to etager + kælder. Af de 419 lejligheder etableres 37 lejligheder i to plan. Desuden tilbygges seks lejligheder med et mindre erhvervsareal.

Alle facader på blokkene blev skiftet til præfabrikerede facadeelementer i træ med skalmur i kombination med træbeklædning. I lejlighederne blev der udskiftet køkkener, badeværelser, installationer og gulve. I flere boliger blev der ændret på den daværende indretning. Alle boliger fik eget ventilationsanlæg og som følge heraf blev der etableret områder i boligen med nedsænkede lofter. Alle udearealer blev renoveret og terrænet bearbejdet, hvorved størstedelen af lejlighederne i stueetagerne fik niveaufri adgang.

De eksisterende blokke var opført i beton med bærende skillevægge. Eksisterende facadeelementer blev demonteret, og nye tidssvarende ydervægge blev etableret. De nye ydervægge blev opført med træskellet som bagmur, indvendigt beklædt med gips eller fibergips og udvendigt blev anvendt en blanding af træbeklædning og blankt murværk.

Tagpappet på blokkene blev renoveret og eksisterende valme i gavle blev erstattet af nye spær og gavlopbygning. På nogle blokke blev dele af eksisterende gitterspær fjernet og nye ensidigt hældende tage med tagpap blev udført.

Mindre tilbygninger blev etableret i form af vindfang ved en stor del af opgangene. Ved ændrede indgange/trappeopgange blev der etableret in-situ støbte dækadskillelser mod kælder. Eksisterende betontrapper blev nedbrudt og nye ligeløbstrapper blev etableret.

JORTON varetog råhusentreprisen som indebar murer-, stål-, råhus- og byggepladsentreprise.

Projektfakta

Bygherre
Himmerland Boligforening
Udførelse
2016 - 2020
Entrepriseomfang
120,5 mio. DKK
Areal
38000 m2
Entrepriseart
Fagentreprise
Arkitekt
arkitekterne BJØRK & MAIGÅRD ApS
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.