Fuglsangcentret, Fredericia – renovering af svømmebad

Byggeriet bestod af en eksisterende svømmehal med tilhørende omklædningsfaciliteter, som skal opkvalificeres.
Det daværende bassin blev nedbrudt og genopbygget. Omklædningsfaciliteterne blev renoveret
og der blev tilført ny sauna og spabad med tilhørende nye installationer og vandbehandlings-anlæg. Hele renoveringen blev gennemført inden for den eksisterende bygningskrop.
Svømmehallen har fået en gennemgribende renovering – fliser er udskiftet, omklædningsrummene er blevet moderniseret, koldvandsbassinet er erstattet af et boblebad, og vandspejlet er hævet til gulvhøjde. Svømmehallen blev i sin tid opført samtidig med Fuglsangcentret og trængte derfor til en kærlig hånd efter 30 års aktiv benyttelse.
Under de bare tæer mærkes nu de knoppede fliser, der fungerer som ledelinje. Den fører hele vejen fra omklædningsrummene og hen til trappen og bassinkanten, så det er trygt at færdes som blind eller svagsynet.
Fokus på tilgængelighed. Netop tilgængelighed for mennesker med synshandicap har været omdrejningspunkt for renoveringen af svømmehallen. Der er arbejdet en del med kontraster og god belysning. Der er tilføjet en ledelinje, og bassinets bund og kanter har fliser i kontrastfarver, så det er nemmere at orientere sig som svagsynet. Omklædningsrummene er udstyret med de samme greb og bruseinstallationer fra værelserne, så der er en vis genkendelighed. man allerede i omklædningsrummet kan høre vandet klukke. På den måde fungerer vandet også som en vejviser, eftersom svømmehallen er blevet åbnet mere op. Nu skal man ikke længere sno sig om et hjørne, men træder direkte ud i svømmehallen.
Opgaven er udført i storentreprise.

Projektfakta

Bygherre
Dansk Blindesamfund
Udførelse
2019 - 2020
Entrepriseomfang
4,4 mio. DKK
Entrepriseart
Storentreprise
This site is registered on wpml.org as a development site.