Engparken – Renovering af lejligheder

Engparken er beliggende i Nørresundby og består af 555 etageboliger fordelt på syv blokke alle i fire etager. Bebyggelsen er opført sidst i 1950-erne til begyndelsen af 1960-erne i fuldmuret tegl.

Gennem den planlagte renovering er det visionen at sikre, at Engparken klargøres til nutidens og fremtidens bygningsfysiske krav, og at sikre, at boligkvaliteterne i bebyggelsen fastholdes til glæde for nuværende og kommende beboere, og at dette skal ske i et bæredygtigt perspektiv.

Alle boliger i Engparken har fået nye facader. Stadig med røde sten, så den oprindelige arkitektur bibeholdes. Til gengæld vil indeklimaet blive væsentligt forbedret og energiforbruget falde. Alle lejligheder har desuden fået nye inddækkede altaner, der reelt vil fungere som et ekstra rum i boligen. JORTON varetog arbejdet med at genskabe rammerne til de indvendige arealer efter en omfattende nedbrydning. Hertil kommer skillevægge i porebeton, nyt slidlag på gulve, terrazzoarbejde i opgange flise og klinkearbejde i bad og køkken.

Til de 135 totalrenoverede lejligheder blev der opmuret en ny elevatorkerne, så alle lejligheder er kørestolvenlige. Renoveringen er derved udført med stor respekt for den eksisterende bebyggelse, som siden midten af halvtredserne har dannet rammen om et velfungerende boligområde.

I tilgængelighedslejlighederne er der udført nyt balanceret ventilationsanlæg. Friarealer er renoveret med belægninger, beplantninger, inventar m.v. Arbejdet blev opdelt i etaper, og alle beboere blev genhuset under udførelsen af arbejdet i lejlighederne under stor hensyntagen til de øvrige beboere i ejendommen.

JORTON varetager råhusentreprisen som indebærer nedbrydnings- og murerentreprise.

Projektfakta

Bygherre
Sundby-Hvorup Boligselskab
Udførelse
2016 - 2018
Entrepriseomfang
16,4 mio. DKK
Entrepriseart
Fagentreprise
Arkitekt
Norconsult-KAAI
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.