Energinet – Karlsgårde

Den ældre 150 kV-station Karlsgårde, beliggende i det naturskønne område ved Karlsgårde sø, skal reinvesteres og bygges ud for Energinet.
Det gamle udtjente højspændingsanlæg og automation trænger til udskiftning af udtjente komponenter og levetidsforlængelse af relevante komponenter.
Projektet omhandler hovedsagelig fundaments-entreprisen, samt tilhørende byggeplads, nedbrydning, jord og kloak arbejde.
Stationens eksisterende køreveje renoveres og nye etableres. Der udbygges med 60 stk. nye punktfundamenter, som støbes hjemme på pladsen i Esbjerg, og monteres som præfabrikerede fundamenter. Flere af de gamle punktfundamenter på station skal have en overflade renovering.
Den meget gamle transformer skal udskiftes. JORTON står for nedbrydningen af eksisterende transformerfundament inkl. Brandvægge og skinnefundamenter. Efterfølgende støbes nyt transformerfundament til det nye anlæg.
Alt arbejde foretages mens værket er i drift, og med en højde begrænsning på 4,5 meter. Nogle af områderne foregår ekstremt tæt på det eksisterende anlæg i drift, hvorfor ”udetider” leveres af bygherre, men det betyder meget kort tid til udførelsen af det pågældende arbejde i det specifikke område. En god planlægning og samarbejde er derfor krævet, samt sikkerheden nøje gransket inden opstart.

Projektfakta

Bygherre
Energinet.dk
Udførelse
2021 - 2021
Entrepriseomfang
3,8 mio. DKK
Areal
10000 m2
Entrepriseart
Hovedentreprise
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.