De Lichtenbergs Vej, Grenaa – Totalrenovering af ni boligblokke

JORTON har for boligselskabet B45 udført renovering og ombygning af ni boligblokke som totalentreprise med RUM arkitekter og Rambøll som rådgivere.
Byggeriet er beliggende på De Lichtenbergs Vej 31-83. Den eksisterende bebyggelse er opført i 1960’erne, dog lettere ombygget i 1987 og er en klassisk stokbygning. Opgaven har primært bestået af indvendig renovering af 162 almene boliger, som er sammenlagt til 145 to-, tre- og fireværelses almene familieboliger med elevator i 14 opgange. Derudover er der etableret tilgængelighed i 80 af boligerne.
Boligerne er blevet totalrenoveret og ombygget med nye installationer, bad og køkken. I forbindelse med nye installationer er der udført vandskæring af etagedæk, så armering kunne beholdes. Der er etableret altaner til alle boliger og elevator i nogle af opgangene. Alle lejlighederne har fået helt ny indretning idet en del bærende vægge er nedbrudt og erstattet af stålbjælker. På grund af geotekniske forhold er for eksempel fundamenter forstærket for at optage kræfter fra stålbjælker, samt ballast støbning. I forbindelse med etablering af punkt fundamenter er der udført vandsænkning. Nye vægge er udført som lette. Den ene facade er åbnet med store glaspartier for at få godt med lys ind. Taget er skiftet og energirenoveret. 1/3 af facaderne er udført med Rock panel facadebeklædning. I terræn er udført belægning under hensyntagen til P-arealer og tilgængelighed. Yderligere er implementeret miljøsanering af de eksisterende blokke.
Genhusning blev gennemført i forbindelse med udførelsen af renoveringen. 70% af beboerne blev flyttet til færdiggjorte lejligheder, mens deres oprindelige lejlighed blev renoveret.
I afdelingen er der også 2-rums rækkehuse, der alle er ældrevenlige. Der er lille have til disse boliger. Der vil ske en mindre renovering af husene med bl.a. nyt tage og nye vinduer. Der vil dog ikke være behov for genhusning her.
Fælles faciliteter som vaskeri osv. kunne benyttes under hele perioden. Nedbrydning er gennemført i takt med, at renoveringen i de ni blokke er gennemført. I forbindelse med nedbrydning er udført miljøsanering, samt opsat afstivning af etagedæk, hvor bærende vægge er nedbrudt.
Kontakt/information til beboerne er varetaget i forbindelse med brandmyndighederne, hjemmeplejen, lukning af vand, el, fjernvarme, omlægning af trafik til ældreboliger og blokke.

JORTON har varetaget beton- og murerarbejde i egenproduktion.

Projektfakta

Bygherre
B45
Udførelse
2018 - 2022
Entrepriseomfang
139 mio. DKK
Areal
12969 m2
Entrepriseart
Totalentreprise
Arkitekt
RUM A/S
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.