Billund Bad – renovering af eksisterende svømmehal

Renoveringen af den næsten 40 år gamle svømmehal på Åstvej i Billund blev en omfattende indsats, der ikke blot bevarede, men forbedrede faciliteterne betragteligt. De eksisterende bygninger, vandbehandlingsanlægget og ventilationsanlægget blev omhyggeligt vedligeholdt som en kerne del af projektet.
Cafeteriet blev udvidet med en tilføjelse på 15 kvadratmeter, den ekstra plads fungerer som et nyt samlingssted i foyeren. Her blev der indrettet mødelokaler og et nyt område til billetsalg, hvilket skabte et mere dynamisk og funktionelt rum til besøgende og personale.
Taget var ingen undtagelse fra fornyelsesprocessen. Det blev nedbrudt og genopbygget, og den nye tagkonstruktion blev udført med afstivende stålbjælker, ståltrapezplader med isolering og pap. Samtidig blev gulve og vægge befriet fra deres gamle klinker og forsynet med nye membraner, slidlag og klinker, der gav dem et friskt og moderne udseende.
Overalt i bygningen blev der installeret nye lofter for at fuldende det fornyede udtryk. Og som prikken over i’et blev der opført en tilbygning, der rummede kontorlokaler, indgangsparti og køle-/fryserum, hvilket tilføjede endnu en dimension til faciliteterne.
Hensigten med renoveringen af Billund Bad var klar: At skabe et moderne fristed for hele familien. Svømmebassiner, en spændende rutsjebane, et veludstyret wellness center og et forbedret cafeteria blev en del af visionen. Her kan folk svømme, lege eller slappe af i spabadet, mens de små kan more sig i de specielt designet børnebassiner med lavt og ekstra varmt vand.

Projektfakta

Bygherre
Billund Bad
Udførelse
2020 - 2021
Entrepriseomfang
17,8 mio. DKK
Entrepriseart
Storentreprise
Arkitekt
GPP Arkitekter A/S
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.