B45 – GDIII, Grenaa – Nybyggeri ældreboliger

JORTON udførte for boligselskabet B45 32 almene, ældrevenlige, familieboliger som totalentreprise med Arkikon som arkitekt- og ingeniørrådgiver. Byggeriet blev påbegyndt uge 43 2017 og afleveret 3. december 2018.

Der er udført 32 boliger fordelt på to blokke i to-etager. I hver blok er der adgang til 1. sal via elevator og der er udført en altangang i en bredde på 2,4 m, med mulighed for elkørestole, som kan parkeres og oplades ud for de enkelte boliger. Udenomsarealet; P-pladser med nem adgang som ”skrå” parkering med brede P-båse og mulighed for parkering tæt på egen bolig. Der er 28 2½ værelses og fire to-værelsesboliger, med stue/køkken/ alrum, soveværelse og værelse. I stueetagen er der tilhørende terrasse, som afgrænses med hæk. På 1. sal er der monteret altaner.
Facaderne blev opbygget med reference til den gamle industri med shedtage, røde teglsten og hvide rammer. Vinduer og døre er udført med reference til det nye GDII, for sikre en sammenhæng på hele GD-grunden. Der blev grundlagt en arkitektonisk kvalitet ved oplevelsen af det specielle rum med loft til kip og det gode lysindtag via tag og facade. Landskabeligt genskabes jernbanens spor delvist som adgangsvej samt grønne miljøer omkring boligerne, i form af private zoner og med fælles omkransende arealer med afskærmende beplantning.

JORTON udførte beton, murer og elementmontage som egenproduktion.

Projektfakta

Bygherre
B45
Udførelse
2017 - 2018
Entrepriseomfang
32 mio. DKK
Areal
2809 m2
Entrepriseart
Totalentreprise
Arkitekt
Arkikon A/S
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.