AB 23 – Ådalsvænget, Esbjerg, Renovering

Projektet omfattede totalrenovering, det vil sig ombygning og renovering af eksisterende byggeri til færre, men større lejligheder hvor der etableres tilgængelighedsboliger i stueetagen. Fem boligblokke med i alt 135 boliger fordelt på 17 opgange. Efter fjernelse af facadeelementerne etableret nye opmurede facader af tegl og porebeton, nye skillevægge, ny gulvkonstruktion udført med termobeton, nye påhængte altaner, nye vinduer, ny tagkonstruktion, nye køkkener og badeværelser og terrazzoarbejder. Foran bygninger udførtes let tilgængelige adgange og de nye belægninger udførtes med niveaufri adgang til de enkelte opgange. Derudover tilpasning af udearealerne med nye beplantninger og græs.

Bygningsafsnit 1. Ådalsvænget 2 – 34
Bredden på blokkene i bygningsafsnit blev afkortet med 1,2 meter på altansiden og der blev udført nye facader samt nye altaner. I stueplan foregik der ombygning af boligerne til tilgængelighedsboliger. Øvrige boliger på 1. sal og 2. sal renoveret. Der udførtes nye badeværelser og køkkener i alle boliger. Facaden skalmuret og efterisoleret. Der er monteret nye vinduer og døre. Eksisterende. tagkonstruktion fornyet. Udendørsarealerne optimeret således, at de blev tilgængelige for kørestolsbrugere.

Bygningsafsnit 2. Ådalsparken 22 – 96
Fire opgange med tre etager ombygget til tilgængelighedsboliger med elevator – markeret med rød på oversigtskort. Boliger markeret med grøn på oversigtskort i bygningsafsnit to sammenlagt, dvs. to små boliger sammenlægges. I de nye tilgængelighedsboliger og sammenlægningsboliger udførtes nye badeværelser og køkkener. Øvrige boliger beholdte deres eksisterende indretning. Alle facader skalmuret og efterisoleret. Eksisterende altaner demonteret og der blev monteret nye. Der blev monteret nye vinduer og døre. Eksisterende tagbelægning udskiftet. Udendørsarealerne ved de blokke, der ombygges til tilgængelighedsboliger optimeres således, at de blev tilgængelige for kørestolsbrugere.

Bygningsafsnit 3. Ådalshaven 43 – 119
Fem opgange med tre etager ombygget til tilgængelighedsboliger med elevator – markeret med rød på oversigtskort. Boliger markeret med grøn på oversigtskort i bygningsafsnit tre sammenlagt, dvs. to små boliger sammenlægges. I de nye tilgængelighedsboliger og sammenlægningsboliger udførtes nye badeværelser og køkkener. Øvrige boliger beholdte deres eksisterende indretning. Alle facader skalmuret og efterisoleret. Eksisterende altaner demonteret og der blev monteret nye. Der blev monteret nye vinduer og døre. Eksisterende tagbelægning udskiftet. Udendørsarealerne ved de blokke, der ombygges til tilgængelighedsboliger optimeres således, at de blev tilgængelige for kørestolsbrugere.

Bygningsafsnit 4. Ådalshaven 1 – 41 og 121 – 153
Tre opgange med tre etager ombygget til tilgængelighedsboliger med elevator – markeret med rød på oversigtskort. Boliger markeret med grøn på oversigtskort i bygningsafsnit fire sammenlagt, dvs. to små boliger sammenlægges. I de nye tilgængelighedsboliger og sammenlægningsboliger udførtes nye badeværelser og køkkener. Øvrige boliger beholdte deres eksisterende indretning. Alle facader skalmuret og efterisoleret. Eksisterende altaner demonteret og der blev monteret nye. Der blev monteret nye vinduer og døre. Eksisterende tagbelægning udskiftet. Udendørsarealerne ved de blokke, der ombygges til tilgængelighedsboliger optimeres således, at de blev tilgængelige for kørestolsbrugere.

Projektfakta

Bygherre
Arbejdernes Boligforening Esbjerg
Udførelse
2019 - 2021
Entrepriseomfang
15 mio. DKK
Areal
8500 m2
Entrepriseart
Fagentreprise
This site is registered on wpml.org as a development site.