Aalborg Universitet – Byggeri og Anlæg

Bygningsstyrelsen opfører et nybyggeri for »Det Teknisk-naturvidenskabelige Fakultet« — Institut for Byggeri og Anlæg — ved Aalborg Universitet i Aalborg. Byggeriet der benævnes »Byggeri og Anlæg«, placeres i universitetets nye udbygningsområde mod vest — kaldet Campus Vest.

Byggeriet er i 4 etager samt delvis kælder. Det samlede bruttoetageareal for etager over terræn udgør 8 058 kvadratmeter, mens kælderen udgør 1225 kvadratmeter i henhold til BR10.

Visionen er at skabe rum for tværfaglig udveksling af ideer, erfaringer og resultater, understøttet af bygningens struktur. Bygningen opføres som et modulært byggeri og der tilstræbes størst mulig fleksibilitet i bygningsstrukturen, således at der kan gennemføres bygningsændringer uden gennemgribende konstruktive og tekniske ændringer. Nye arbejdsmåder og ny teknologi skal harmonere med de nye fysiske rammer.

De overordnede faciliteter udgøres af tre primære projekthaller til henholdsvis forskning indenfor vandbygning, indeklima og konstruktioner/funderinger med tilhørende værkstedsfaciliteter. Derudover indeholder bygningen diverse laboratoriefaciliteter til analoge funktioner samt kontorer og undervisningsfaciliteter.

Til uddannelses- og forskerbrug er bygningen udført med bølgebassin og strømrende i insitu-støbt beton med tilhørende filtreringsanlæg samt planhed på gulv på +/- 1 mm.

Hovedentreprisen indeholdt: byggeplads, jordarbejder, kloakarbejder, pladsstøbte betonarbejder, betonelementer — levering og montage, stålarbejder, murerarbejder, terrænarbejder, lukningsarbejder, tagdækningsarbejder, smedearbejder, tømrer- og snedkerarbejder, malerarbejder, gulvbelægningsarbejder, vvs-arbejder herunder specialgasanlæg og køleanlæg, ventilationsarbejder, el-arbejder, elevator og inventar.

Projektfakta

Bygherre
Bygningsstyrelsen
Udførelse
2015 - 2018
Entrepriseomfang
153 mio. DKK
Areal
10000 m2
Entrepriseart
Hovedentreprise
Arkitekt
Kjær & Richter A/S
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.