Aalborg Universitet – Byggeri og Anlæg

Bygningsstyrelsen opfører et nybyggeri for »Det Teknisk-naturvidenskabelige Fakultet« — Institut for Byggeri og Anlæg — ved Aalborg Universitet i Aalborg. Byggeriet der benævnes »Byggeri og Anlæg«, placeres i universitetets nye udbygningsområde mod vest — kaldet Campus Vest.

Byggeriet er i 4 etager samt delvis kælder. Det samlede bruttoetageareal for etager over terræn udgør 8 058 kvadratmeter, mens kælderen udgør 1225 kvadratmeter i henhold til BR10.

Visionen er at skabe rum for tværfaglig udveksling af ideer, erfaringer og resultater, understøttet af bygningens struktur. Bygningen opføres som et modulært byggeri og der tilstræbes størst mulig fleksibilitet i bygningsstrukturen, således at der kan gennemføres bygningsændringer uden gennemgribende konstruktive og tekniske ændringer. Nye arbejdsmåder og ny teknologi skal harmonere med de nye fysiske rammer.

De overordnede faciliteter udgøres af tre primære projekthaller til henholdsvis forskning indenfor vandbygning, indeklima og konstruktioner/funderinger med tilhørende værkstedsfaciliteter. Derudover indeholder bygningen diverse laboratoriefaciliteter til analoge funktioner samt kontorer og undervisningsfaciliteter.

Til uddannelses- og forskningsformål blev der konstrueret et imponerende bølgebassin og strømrende. Bassinet blev støbt i in situ beton, der sikrer enestående holdbarhed og funktionalitet. Disse faciliteter er suppleret med et filtreringsanlæg, der sikrer optimale betingelser for eksperimenter og forskning.

Men det er ikke blot funktionaliteten, der imponerer. Bassinets gulv er blevet omhyggeligt planlagt og udført med en imponerende nøjagtighed på +/- 1 mm. Denne ekstraordinære planhed sikrer ikke blot en æstetisk tilfredsstillende finish, men skaber også et ideelt miljø for forskningsaktiviteter, hvor selv de mindste variationer kan have stor betydning.

Hovedentreprisen indeholdt: byggeplads, jordarbejder, kloakarbejder, pladsstøbte betonarbejder, betonelementer — levering og montage, stålarbejder, murerarbejder, terrænarbejder, lukningsarbejder, tagdækningsarbejder, smedearbejder, tømrer- og snedkerarbejder, malerarbejder, gulvbelægningsarbejder, vvs-arbejder herunder specialgasanlæg og køleanlæg, ventilationsarbejder, el-arbejder, elevator og inventar.

Projektfakta

Bygherre
Bygningsstyrelsen
Udførelse
2015 - 2018
Entrepriseomfang
153 mio. DKK
Areal
10000 m2
Entrepriseart
Hovedentreprise
Arkitekt
Kjær & Richter A/S
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.