Bernard1.jpg

De gode eksempler: Fra genbrug af drikkevand til pc'er

Computere fik nyt liv i Tanzania

JORTONs projektleder Bernard Lubago er født og opvokset i Tanzania og har sørget for, at JORTONs ældre (men velfungerende) computere får et nyt liv på hans gamle folkeskole i Tanzania. Så hver gang Bernard besøger sin familie, har han tasken pakket med pc’er, der kommer alle de unge børn til gode. 2019

Råt og Godt

Vi samarbejder med Råt og Godt, der giver gamle byggematerialer nyt liv såsom flamingo, træ osv. Alt produceres i samarbejde med de unge i deres beskæftigelsestilbud, som hjælpes videre i job og uddannelse i samarbejde med deres partnere. Det er med til at skabe mere lighed og økonomisk vækst for den enkelte, arbejdspladserne og samfundet. Råt og godt blev i 2021 nomineret til CSR prisen.

Brug drikkevandet med omtanke

John Svenningsen fra JORTONs Broafdeling fik en smart og vandsparende ide. Han pillede et stykke af tagudløbet på byggepladsens skurvogn af, og satte en stor slange ned til en opsat tank. Herfra kan vi samle regnvandet og bruge det i skurvognen. Alle otte mands toiletskyld og håndvaske kunne nu udføres med regnvand, når altså vejrguderne tillod det.