Renoveringssag med fokus på social bæredygtighed

12 / dec / 2019

JORTON Region Fyn står bag stål, beton og murerarbejdet ved renoveringen afdeling 35 i Korsløkkeparken. Arbejdet er udført i tæt samarbejde med byggesagens andre entreprenører, med respekt for beboerne og ikke mindst med social bæredygtighed for øje.

Med mere end 50 år på bagen havde afdeling 35 i Korsløkkeparken brug for en grundig renovering. Boligerne var utidssvarende, både udvendigt og indvendigt. Som en kernespiller i den store renoveringssag, står JORTON Region Fyn, der i en fagenterprise står for stål, beton og murerarbejdet, hvilket betyder, at boligblokken får en ny facade. Hertil får alle lejligheder glæde af nye badeværelser og altaner:

– Det har været en stor opgave, der startede helt tilbage i 2014, hvor Fyns Almennyttige Boligselskab foranledigede en gennemgribende renovering af hele Korsløkkeparken. JORTON har her været involveret i renoveringen af afdeling 35, en af Korsløkkeparkens største blokke. Den består af 154 lejligheder, der efter en række sammenlægninger når ned på 144, fortæller Søren Kühnell Døssing, nytiltrådt regionschef hos JORTON Region Fyn.

– Det er en fantastisk spændende sag, og selvom jeg ikke var med fra starten, har det været sjovt at være med i slutspurten. Det er utroligt, hvilken transformation Korsløkkeparken har været igennem, og man kan nu se, hvordan boligblokkene fremstår indbydende og venlige, siger Søren og fortsætter:

– Vi har arbejdet ud fra en stram tidsplan, og der har været mange entreprenører i gang, så det er en opgave der har krævet, at alle parter har været i god dialog og ikke har trådt hinanden over tæerne. Samtidig skulle beboerne genhuses under store dele af arbejdet. Men de har været glade og samarbejdsvillige, for de har jo efterhånden kunnet se det fantastiske løft, deres kvarter har fået.

– Selve vores arbejde og håndværket bag projektet er gået glat. Murer- og betonarbejde har jo i mange, mange år været JORTONS spidskompetencer, og også indenfor altaner og badeværelser har vi de helt rigtige folk til opgaven, pointerer Søren.

Byggesag med et socialt ansvar
Renoveringen af Korsløkkeparken har også haft fokus på social bæredygtighed, og gennem et samarbejde med Byg til vækst har JORTON fået nogle unge fra området, der har haft udfordringer på arbejdsmarkedet, ind i deres arbejdssjak. De er dermed blev fuldgyldige medlemmer af JORTON-teamet mens arbejdet har stået på, og de har alle fået sig en vigtig erhvervserfaring:

– Hvis der er noget, som kan få et ungt menneske på ret køl, så er det at være en del af et byggesjak. Der er blevet taget godt imod dem, og de unge har også været både glade og engagerede. Jeg tror, der var en eller to dage, hvor de unge lige mødte lidt for sent ind, men det fik vi hurtigt rettet op på, griner Søren og fortsætter:

– Det ligger i JORTONs dna at tage et socialt ansvar, så det har været dejligt at arbejde sammen med Byg til vækst og få nogle ekstra unge mennesker med i sjakket. Det har både de og vi fået meget ud af.

I alt har 180 ledige borgere fået mulighed for at være med til at renovere Korsløkkeparken, heraf flere lokale beboere. 85 ledige er kommet i job eller uddannelse efter forløbet.

JORTON Region Fyn står klar til nye udfordringer
Søren Kühnell Døssing er nytiltrådt leder af JORTON regions Fyn. Før i tiden havde JORTONS fynske og sjællandske afdelinger en fælles afdelingsleder. Men det er nu delt op så hver afdeling får sin egen regionsleder. Derved er der 100% fokus på det lokale marked i begge afdelinger, og man sætter derved en stor streg under JORTONS slogan: Fælles retning – Lokal forankring.

Søren har mange års erfaring fra byggebranchen og er fast besluttet på at JORTON Region Fyn, skal være en af de fynske bygherres foretrukne samarbejdspartnere med en stor egenproduktion indenfor murer- og betonarbejde. Allerede nu kan han love at der er mange spændende tiltag og projekter i støbeskeen.