Rejsegilde i Slagelse

12 / jun / 2023

I torsdags havde vi rejsegilde på Kvægtorvet Slagelse. Her var der naturligvis også den obligatoriske pølsevogn, der var velbesøgt af alle på pladsen, og både rådgivere, ingeniører og håndværkere kunne nyde et afbræk i arbejdsdagen med en ristet pølse i den ene hånd og en lun bøfsandwich i den anden.

Der er en god fremgang på projektet og ifølge Andreas Svenstrup Tønnesen, som er projektchef i JORTON Fyn, skyldes det ikke mindst et godt forhold mellem byggeriets aktører:

– Det er spændende at være totalentreprenør på et projekt, hvor en helt ny bydel skyder frem og man kan nu se frugterne af vores hårde arbejde. Samtidigt er det en sag, hvor samarbejdet mellem både UE’er, rådgiver, bygherre og arkitekt er prisværdigt. Opstår der udfordringer, går vi sammen om at løse dem, og til trods for forsyningsvanskeligheder og andre udefrakommende faktorer, så har vi i fællesskab kunnet holde tidsplanerne. Alle parter tager ansvar, fortæller Andreas og fortsætter:

– De udefrakommende faktorer har blandt andet været lange leveringstider på betonelementer til kælderen. Her nåede vi hurtigt frem til, at ved at insitustøbe kældervæggene i stedet, kunne tidsplanen holdes. Dette kunne kun lade sig gøre fordi vi har en stor egenproduktion i ryggen og et team af aktører, der er villige til at agere fleksibelt for at nå godt og sikkert i mål med byggeriet.

Om Kvægtorvet
Sagen omfatter opførelse af 4 boligkarrer bestående af en bladning af ungdomsboliger og familieboliger fordelt på 9 bygninger på den tidligere slagterigrund ved Kvægtorvsvej. Byggeriet har et samlet bruttoetageareal på ca. 15.500 m2 fordelt på 324 DGNB-Guld certificerede boliger.

Bygherre: PFA Ejendomme
Projektudvikler og bygherrerådgiver: DEAS Asset Management
Totalentreprenør: JORTON
Arkitekt: Mangor & Nagel