Praktikmatch på Navitas: JORTON mødte byggeriets fremtidige ingeniører

21 / sep / 2021

Så er Praktikmatch på Navitas veloverstået. Det var en god dag, hvor vi fik lov at snakke med mange dygtige og engagerede ingeniørstuderende, der søger spændende praktikpladser.

Fælles for mange af de unge mennesker, der slog et smut forbi JORTONs bord, var at de alle søgte et sted at udvide deres faglige horisont og hvor de kunne prøve kræfter med forskelligartede opgaver.

– Jeg kunne godt tænke mig at komme ud på en byggeplads. Jeg har ikke helt besluttet mig endnu, om det skal være hos en rådgiver eller entreprenør. Men jeg vil i hvert fald gerne ud på byggepladserne, så jeg ikke kun sidder på et kontor og udregner, fortæller Anders Dinesen, der i forvejen har en EUX-tømreruddannelse og siden folkeskolen har vidst, at han skulle arbejde indenfor byggeriet.

 

Se arbejdet bære frugt

Søren Jungersen, der til daglig er chef for JORTONs Region Midt, fortalte de fremmødte unge om, hvordan ingeniørerne hos JORTON til daglig er med til at løse udfordringer i byggeriet. Ens arbejde udmønter sig derfor hele tiden i konkrete løsninger, og man kan fra dag til dag se, hvordan ens indsats bærer frugt. Og ender man som praktikant hos JORTON kan man godt vænne sig til at kridte sikkerhedsskoene: For her foregår arbejdet lige netop ude på byggepladserne og her får man ansvar, så (sikkerheds)hatten passer, og den viden man har opbygget på studiet kommer til sin ret.

Det tiltalte især Ruqaya Solemani, som efterspurgte praktisk erfaring ved sit kommende praktiksted:

– For at være helt ærlig, vil jeg bare gerne prøve lidt af det hele. Jeg er så sulten efter erfaring og ny viden. Men jeg må nok indrømme, at en byggeplads tiltaler mig. Jeg har jo ikke, som mange andre her en håndværksfaglig baggrund og jeg tror, jeg kunne lære meget praktisk ved at være hos en entreprenør. Det giver noget ekstra at være helt tæt på de udfordringer, der til daglig opstår på byggepladsen og naturligvis at være med til at løse dem, fortalte den ambitiøse Ruqaya.