Omstrukturering i JORTON har resulteret i to nye regionsledere med kendskab til de lokale markeder på Sjælland og Fyn

21 / apr / 2020

Før i tiden havde JORTONS afdelinger på Sjælland og Fyn en samlet leder. Men nu har Region Sjælland og Region Fyn fået hver deres regionschef med et indgående kendskab til deres respektive marked. Det giver mere albuerum og tættere kontakt med de lokale byggesager, og allerede nu kan man mærke den voksende energi i de to regioner.

Gennem mange år har JORTONs afdelinger på Fyn og Sjælland hørt under samme region med en samlet leder. Men efter grundige overvejelser har man valgt, at de to afdelinger får deres egne selvstændige ledere, der kan fokusere 100 % på deres respektive marked. Dermed får man to selvstændige, fleksible og dedikerede regionskontorer på både Fyn og Sjælland. Således har JORTON endnu engang cementeret strategien om: Fælles retning, lokal forankring.

Men når en region bliver til to, kræver det, at hver afdeling får den rigtige leder i spidsen. Og det er lige netop, hvad der er sket: Den nye regionsleder på Fyn er Søren Kühnell Døssing, og på Sjælland har man fået Kenneth Pebring Johansen som ny regionschef. Begge har mange års erfaring i byggebranchen og har et indgående kendskab til lokalforholdende. Fra begge de nye afdelingsledere er der også begejstring for, at JORTON endeligt engagerer sig lige stærkt på de to øer.

– Fyn og Sjælland er både to store og relativt forskellige markeder. Derfor var det tidligere en udfordring for regionslederen at lave en samlet strategi for de to afdelinger. Var man fokuseret på Sjælland gennem længere tid, gik det udover engagementet på Fyn og omvendt. Man kan naturligvis ikke være to steder på en gang. Derfor var svaret jo simpelt efter min mening: Del Sjælland og Fyn op som selvstændige regioner med to ledere, der kan fokusere på deres respektive marked, fortæller Kenneth Pebring Johansen, der er JORTONs nye regionschef.

Kenneth Pebring Johansen kom til JORTON for to år siden, hvor daværende regionschef Lars Bjørn Knudsen udtalte om Kenneth:

– Som område- og projektchef, er Kenneth Johansen min wingman ude i marken. Han sørger for, at opgaverne bliver eksekveret i samarbejde med bygherrer, egenproduktion og øvrige samarbejdspartnere. Han gør visionerne til en realitet.

Læs også: Danmarks nye ungdomsø åbnede med et brag af en fest

Et wake up call
Også Søren Kühnell Døssing, der har et indgående kendskab til den fynske byggebranche, er også enig i, at det har været en for stor opgave for en mand at holde styr på to så forskellige afdelinger:

– De seneste år har det især været Fyn, som måske er blevet nedprioriteret på grund af udvidelsen og det øgede aktivitetsniveau på Sjælland. Det tager jo tid og kræfter at starte en ny afdeling op, og derfor brugte den tidligere leder forståeligt nok meget energi på Sjælland. Resultatet endte med, at JORTON ikke var synlige nok på Fyn. Men da jeg kom ind i JORTON som leder for Region Fyn, var man i fuld gang med renoveringen af Korsløkkeparken afdeling 35. En stor og spændende sag med fokus på social bæredygtighed. Jeg tror denne fagenterprise var et wake up call for den fynske byggebranche, men også for JORTON. Det viste jo, at vi stadig havde en vigtig rolle at spille her. Så nu glæder jeg mig til sammen med mit team at løfte de mange spændende opgaver, som fremtiden byder på. Vi er klar til at give os i kast med de store opgaver og gøre alvor af vores ord om, at JORTON stadig har en vigtig rolle at spille på Fyn, uddyber Søren Kühnell Døssing.

Læs også: Renoveringssag med fokus på social bæredygtighed

Hvad bringer fremtiden?
Men hvad er fremtidsvisionerne så for de nye regionsledere. På Fyn falder svaret prompte:

– Vi skal cementere JORTONs rolle som en central og pålideligt samarbejdspartner på Fyn, hvilket blandt andet skal ske med en fastholdelse af egenproduktionen af mure- og betonarbejde her fra vores base i Odense. Men jeg skal ærligt sige, at der bliver ikke tale om en eksplosiv vækst. Vi skal vokse stille og roligt i takt med vores opgaver. Vi tænker langsigtet og har tænkt os at være tilstedeværende nu og langt ud i fremtiden, fortæller Søren Kühnell Døssing.

Det er samme toner, man hører fra Region Sjælland:

– Vores mål på Sjælland er bestemt også at udvide vores egenproduktion, og her er målet også en stabil vækst. Vi har allerede nu godt fat på det sjællandske marked og er i gang med at udvide vores opgavehorisont. Vi har jo udført nogle fantastiske projekter i særligt Storkøbenhavn med transformationen af Middelgrundsfortet til en pulserende ungdomsø og opførelsen af luksusboliger i Nordhavn. Men vi kan meget mere end blot at opføre prestigeprojekter i Hovedstaden, fortæller Kenneth Pebring Johansen og fortsætter:

– Vi værner om vores håndværk og alle opgaver prioriteres lige højt. Vi er i gang med et spændende boligprojekt på Sjælland, der måske ikke er så kompliceret eller omfangsrigt som Middelgrundsfortet, men det betyder ikke, at de ikke er lige så spændende og vigtige. Målet er for os altid at bygge og aflevere det bedst mulige byggeri. De grønne vinde, der fejer hen over byggebranchen betyder, at flere opgaver med en bæredygtig profil kommer i udbud. Også her er vi allerede nu godt med blandt andet som totalentreprenør på Jonstrup Børnehus, der er et DGNB-certificeret byggeri, der er tegnet af Rubow Arkitekter, som er helt utroligt dygtige, hvad angår børneinstitutioner. Det bliver bestemt ikke det sidste DGNB-certificerede projekt eller den sidste daginstitution, som vi kommer til at lave indenfor den kommende tid.