Områdechef i JORTON ser positivt på grøn strategi i Randers

09 / jun / 2022

Gennem partnerskaber og netværk mellem borgere, erhvervsliv og kommunen har Randers iværksat en strategi, der skal skabe en grønnere og mere bæredygtig by. Overordnet set handler det om at inddrage alle aktører, så gode ideer ikke går til grunde og alle tager ejerskab for den grønne strategi.

Ser man på byggeriet i kommunen kommer dette også til at få stor betydning, hvor man i Randers har en ambition om, at alt kommunalt byggeri med et budget over 20 mio. DKK skal DGNB-certificeres og alt under 20 mio. DKK skal kunne dokumenteres at have klimavenlige aspekter.

Læs også: Sterilcentral indvies i Randers

Den nye strategi i kommunen skaber glæde hos JORTONs randrusianske afdeling, hvor man ser frem til flere grønne byggerier:

– Vi er glade for, at kommunen er så ambitiøs i forhold til bæredygtigt byggeri. Det er først og fremmest det rigtige at gøre for kloden, men det er også vigtigt i forhold til, hvilket image Randers ønsker sig som by. Særligt de unge, der snart skal ud på boligmarkedet, kommer med en masse grønne krav til deres kommende hjem, så vi skal være på forkant her i byen, fortæller Jacob Møller Petersen, områdechef hos JORTONs afdelingskontor i Randers.

Lederne skal også på den grønne skolebænk

Foruden at have et godt hold af DGNB-konsulenter under sig, er Jacob selv i gang med uddannelsen:

– Inden længe skal alt byggeri certificeres på den ene eller den anden måde, og klimavenligt byggeri bliver normen. Derfor er det vigtigt, at alle led i organisationen har en føling med bæredygtigt byggeri, og det gælder naturligvis også os ledere. Samtidig syntes jeg personligt, det er interessant at se på, hvordan vi kan bygge bedre og grønnere, så det bliver spændende at kunne bruge de nyerhvervede erfaringer i den virkelige verden, forklarer Jacob, der også har engageret sig i kommunens strategi om at borgere, kommune og erhvervsliv skal sparre sammen i forhold til tilrettelæggelsen af den grønne udvikling.

– Det er en god måde at mødes på tværs af funktioner, organisationer og erhverv. Jeg tror helt sikkert, at vi alle får noget ud af det. Fra vores side er vi i hvert fald glade for at kunne dele ud af vores erfaringer og viden. Når det kommer til byggeri, så er tidlige partnerskaber og en tæt dialog altid essentielt for at nå i mål med gode resultater, afslutter Jacob.