Ønsket om nye udfordringer fik Omaima til at vælge JORTON

20 / jul / 2018

Omaima Ben Abdallah kendte ikke til JORTON og havde planer om at søge et praktikophold hos et rådgivende ingeniørfirma fremfor en entreprenør. Men det ændrede sig, da den unge Omaima hørte JORTONS medarbejdere fortælle om deres arbejde til et arrangement på Aarhus Universitet. Kort tid efter var Omaima blevet praktikant hos JORTON. En beslutning hun bestemt ikke har fortrudt.

Omaima Ben Abdallah har læst Bygningsdesign på Aarhus Universitet, en uddannelse der kombinerer traditionelle ingeniørkundskaber med en høj viden og forståelse får arkitektonisk design. På sin vis er det en uddannelse i bygningsdiplomati, da man ender med at stå med at bevæge sig i krydsfeltet mellem arkitekter og ingeniører:

– Vores opgave er at forstå og udleve arkitektens design uden at kompromittere det. Hvis en konstruktion ikke kan bygges, er det vores opgave at finde en løsning, der gør det muligt, fortæller Omaima.

At kombinere det kreative med det matematiske for i sidste ende at kunne bygge bedre og smukkere, var hvad der fik hende til at søge ind på Bygningsdesign-uddannelsen:

– Jeg har altid været interesseret i design og byggeri, og været betaget af den kreativitet, som man kan finde hos arkitekten. Derfor søgte jeg til at starte med ind på arkitektskolen, hvor jeg dog ikke kom ind. Men det er nok for det bedste, da jeg foruden at være kreativ, er meget matematisk orienteret. Derfor var Bygningsdesign-uddannelsen helt ideel for mig. Her kunne jeg kombinere min kreativitet og matematiske evner i et fag. Der er mange som dropper ud af uddannelsen, enten fordi de føler at der ikke er nok plads til kreativ tænkning, andre fordi de føler, at matematikken ikke spiller en stor nok rolle. Men for mig er det den helt rette kombination.

Jeg ville udfordres

Da der skulle vælges en virksomhed at tage sit praktikophold hos var Omaima meget i tvivl, men hældte mest til at vælge en rådgivende ingeniørvirksomhed:

– Jeg kendte ikke rigtigt til JORTON og havde slet ikke overvejet at komme i praktik hos en entreprenør. Men efter et praktikspeeddating arrangement på universitetet, ændrede det fuldstændigt min holdning. Efter at have hørt medarbejdere for JORTON fortælle om deres daglige arbejde, var jeg ikke i tvivl om at det var der, jeg skulle i praktik. Det fantastiske ved at arbejde i byggebranchen er jo at være med til at skabe noget og se det vokse frem. Det kan man bedst få mulighed for hos en entreprenør. Desuden elsker jeg at blive udfordret på min faglighed, hvilket jeg også blev overbevist om bedst kunne lade sig gøre hos JORTON.

En kompliceret opgave

Den drevne studerende endte derefter hos JORTON Region Øst, og der gik ikke lang tid før hun kom helt ind i maskinrummet hos entreprenøren.

– Afdelingschefen Lars Bjørn Knudsen introducerede mig straks for mine kommende kollegaer og de kommende opgaver. Allerede der vidste jeg, at mit valg af praktiksted havde været rigtigt. Mit mål var jo at blive udfordret og at komme ud i den rigtige verden, og det må man sige at jeg gjorde, fortæller Omaima og fortsætter:

– Projektchefen Jens Kappel Jensen satte mig herefter ind i en byggesag i Middelfart. Det handlede om en ombygning af en almen psykiatrisk afdeling til en retspsykiatrisk afdeling. Selvom byggesagen ikke var særligt stor, var den stadig kompliceret. Kravene til sikkerheden var enormt høj, da man arbejdede inde ved patienter der kunne være til fare for sig selv eller andre. Bare en lille ting som lige kort at efterlade boremaskinen var strengt forbudt. Her var jeg med til at kvalitetssikre og koordinere arbejdet, der alt sammen var med til at give en erfaring, som ikke kan opbygges på skolebænken.

Fra skolebænk til byggeplads

Ansvar har været et kerneelement i Omaimas praktikforløb med et klart mål fra JORTONS side om, at hun skulle involveres i opgaver der kunne styrke hendes kompetencer lige såvel som JORTON kunne drage nytte af hendes faglighed og viden. Kort efter arbejdet i Middelfart gik turen til København, hvor hun har været med til at bygge nogle af hovedstadens nye liebhaver boliger:

– Jeg er netop nu i gang med en byggesag ude i Københavns Nordhavn, hvor vi er ved at opføre fire blokke af lejligheder. At få lov at se byggeriet skyde op og se, hvordan elementerne samles og konstruktionen udføres, er helt fantastisk. Det er noget vi har læst og skrevet om, men at se det i virkeligheden er bare en helt anden oplevelse. Netop at se tingene blive til for øjnene af en, er ikke alene tilfredsstillende, men du lærer også mange ting, som universitetet aldrig har forberedt dig på, forklarer Omaima.

Drømmen om at starte sit eget

Omaimas praktikforløb er nu ved vejs ende hos JORTON, men det har alligevel haft stor indflydelse på hendes fremtidsplaner:

Før i tiden ønskede jeg efter studietiden at komme ud og arbejde hos et ingeniørfirma, indtil jeg kunne starte mit eget firma. Men det har mit forløb hos JORTON ændret på. Nu vil jeg helt sikkert ud og arbejde i en entreprenørvirksomhed. At komme ud og skabe noget i den virkelige verden, og følge et projekt fra tegnebrættet til den endelige konstruktion, har været helt fantastisk. Men drømmen om at starte mit eget firma, ja den holder jeg stadig fast i, smiler Omaima.