Kannikegården og JORTON nomineret til stor international pris

11 / nov / 2017

Kannikegården i Ribe er igen kommet i det internationale rampelys, med nomineringen til den prestigefyldte Brick Award, hvor den endelige vinder vil blive kåret i 2018 i den østrigske hovedstad Wien.

Kannikegården ved Domkirkepladsen i Ribe er endnu en gang kommet i det internationale rampelys, med nomineringen til den prestigefyldte Brick Award, hvor den endelige vinder vil blive kåret i 2018 i den østrigske hovedstad Wien. Fra hovedentreprenøren JORTONs side er man stolte over, at det flotte byggeri endnu en gang får stor ros fra udlandet.

– Kannikegårdens arkitektur og indhold er helt i særklasse, og det har været fantastisk at være med til at opføre huset. Stort set alt ved dette byggeri har været specielt lige fra betonen, der er udført med meget rustikke overflader til de store jordfarvede teglplader på 63×35 centimeter, som er lagt på taget og på den øverste del af bygningens facader. Der er desuden anvendt masser af kobber i bygningen og det har været meget spændende at være hovedentreprenør på opgaven, fortæller projektleder Frank Agergaard fra Jorton og fortsætter:

– Vi er selvfølgelig stolte af, at især vores dygtige håndværkere bliver anerkendt med denne fine pris, der hylder teglet som materiale og håndværket bag det.

Fokus på den fine brug af teglsten
Kannikegården er et multihus for to af byens menighedsråd, provstiet, det lokale museum og for borgere og turister. Indvendigt formidles Ribes gamle historie ved, at man kan se de fredede ruiner af Kannikeklosteret fra slutningen af 1100-tallet.

Årsagen til nomineringen til den store Brick Award skyldes den fine brug af teglsten, der ifølge dommerkomiteen skaber en harmonisk forbindelse mellem gamle og nye materialer og sammen beriger bylandskabet.

Kannikegården er sammen med 49 andre byggerier blevet udvalgt af en uafhængig jury blandt 600 indsendte projekter. Juryen består til dette års uddeling af fem stærke europæiske arkitekter, der hver især har sat deres arkitektoniske præg overalt i verden.

-jhn

Brick Award 2018
Den prestigefyldte Brick Award uddeles hvert andet år af teglproducenten Wienerberger til nogle af verdens mest innovative og arkitektonisk spektakulære murstensbyggerier, hvor byggematerialer af ler i form af teglblokke, mursten og tagtegl, belægningstegl eller skærmtegl er taget i brug. Juryen består af fem arkitekter der uafhængigt bestemmer en vinder.

Hovedentreprenøren
Jorton A/S udfører med mere end 80 års erfaring alle former for byggeopgaver inden for renovering og nybyg – fra den mindste serviceopgave til det komplekse bygningsværk.

Medier:
BygTek

Molio

Dagens Byggeri

Jydske Vestkysten