JORTONs udvidelse i Randers giver resultater: JORTON bliver totalentreprenør på ny sterilcentral

24 / maj / 2019

Men allerede nu ser det ud til, at JORTONs strategi bærer frugt. Det kan man blandt andet se ved, at JORTON nu har vundet en spændende totalentreprise i form af byggeriet Ny Sterilcentral for Regionshospitalet i Randers.

Læs også: JORTON fremviser årtiets bedste resultat

Da Regionshospitalet Randers har behov for at udvide sin produktionskapacitet for sterile formål, har man valgt at udvide med en ny 1.200 m2 stor sterilcentral.

– Det er en spændende sag. Det er jo i realiteten en sundhedsfabrik, vi skal bygge. Det bliver et højeffektivt maskineri, der tjener et meget vigtigt formål i et moderne hospital. Da vi har med en sterilcentral at gøre, er der også nogle helt særlige krav til ventilationssystemerne. Alt udefrakommende luft skal renses af særlige filtre og de mindste udsving i alt fra temperaturer til CO2 niveau skal måles af avancerede elektroniske systemer. Mens vi bygger, er det også vigtigt, at alt holdes så rent som muligt. Det kræver jo, at folkene på pladsen tager særligt hensyn, fortæller Søren Jungersen, afdelingschef i JORTON Region Midt.

Læs også: Opkøb vil skabe bedre kontakt til lokalsamfundet

 

Undergrund der ikke samarbejder

Man skal derfor holde tungen lige i munden. Der er ikke plads til fejltagelser, når det gælder borgernes helbred. Men Søren Jungersen er fortrøstningsfuld:

– Det er et godt team vi har omkring os, og jeg har været imponeret over det forudgående ingeniørarbejde. Det har også været en nødvendighed da byggegrunden er lidt speciel. Undergrunden kvælder op. Det betyder, at man skal holde huset nede, fordi jorden skubbes op. Man skal derfor bruge jordankre eller kvældeankre, for at kunne holde huset på plads. Det er derfor en sag, som har en række komplekse elementer i sig. Men det er jo også lige netop det, som gør sagen så spændende.

 

Lokal forankring skaber resultater

– Foruden at det er en spændende sag som kommer borgerne i Randers til gode, så er det også et tydeligt tegn på, at JORTONs overordnede strategi om lokal forankring og fælles retning er lykkes. At vi har vundet denne sag skyldes i høj grad, at vi har kendskab til de lokale forhold, hvilket jo er blevet styrket takket være de gode kompetencer, vi har fået gennem opkøbet af Hedebo A/S. I Randers har vi jo nu lokale folk, der har mulighed for at trække på ressourcer fra hele JORTON, hvilket gør os i stand til at løfte de fleste opgaver, hvad end det er boligbyggerier med en helt unik arkitektur, eller en teknisk avanceret sterilcentral som denne vi skal til at bygge, afslutter Søren Jungersen.

 

Byggeriets parter:

Bygherre: Region Midt (Regionshospital Randers)

Bygherrerådgiver: COWI

Ingeniør: Stokvad og Ingeniør’ne

Arkitekt: KHR Architecture og Antonisen Consult

Byggeriet forventes start januar 2020.