JORTON har formået at præstere et rekordoverskud og halvere ulykkesfrekvensen i 2020

28 / apr / 2021

JORTON kan for 2020 fremvise årtiets bedste resultat. Vi er stolte over at have klaret os flot gennem krisen, men er endnu mere stolte over at vi samtidig har halveret vores ulykkesfrekvens.

22,323 millioner DKK efter skat, og har derved præsteret årtiets bedste resultat. Årets produktion nåede over 1,1 milliard DKK, hvilket også er historisk for den aarhusiansk baserede entreprenør.

2020 har på mange måder været et svært år, men alligevel har JORTON formået at klare sig gennem krisen med et rekordstort overskud. Samtidig har man hos JORTON lykkedes med at nedbringe ulykkesfrekvensen med 47%, hvilket især glæder den adm. direktør Allan Harbo:

– Vi er selvfølgelig glade for, at vi i år kan præstere et så flot resultat. Men at vi samtidig har formået at nedbringe ulykkesfrekvensen, er i mine øje helt fantastisk. Det er sket takket være en stor indsats fra alle vores medarbejdere i virksomheden, og det er et flot bevis på, at man sagtens kan drive en sund og stærk virksomhed uden, at man skal gå på kompromis med medarbejdernes ve og vel. Uden dem er der intet JORTON, fortæller Allan Harbo og fortsætter:

– Vores forretningsstruktur, der er bygget op om mange mindre afdelinger, som hver især er lokalt forankrede, har også hjulpet os gennem krisen. Med delvise regionale nedlukninger har det været en stor fordel at have afdelinger med kendskab til de lokale forhold, som kan agere relativt selvstændigt. Vi har jo heller ikke hele medarbejderstaben samlet på et stort domicil, hvilket har lettet de nye afstandskrav, vi alle har skullet vænne os til.

Læs også: Ny bæredygtighedsrapport giver indblik i JORTONS mål og resultater inden for arbejdsmiljø, bæredygtighed og forretningsetik

Nyt team af DGNB-konsulenter
Igennem 2020 har JORTON også rustet sig til fremtidens byggeri, hvor de grønne krav fylder mere og mere. Det har blandet resulteret i en betydelig kompetenceudvidelse blandt medarbejderstaben:

– Vi har gennem 2020 fået et stærkt team af DGNB-konsulenter og er blevet miljøcertificerede (ISO14001). Hertil har vi også kunne glæde os over afleveringen af vores første DGNB-certificerede byggeri: Jonstrup Børnehus. I Billund er vi i fuld gang med det BIG-tegnede byggeri Kirkbi, hvor hele huset er designet ud fra at være både socialt og energimæssigt bæredygtigt, siger Allan Harbo og fortsætter:

– Vi har mange grønne tiltag i støbeskeen hos JORTON og vi har netop udgivet vores første selvstændige bæredygtighedsrapport, hvor alle vores resultater er samlet. Vi har gennem 2020 udviklet mange ideer og planlagt mange tiltag. Nu glæder vi os bare til at realisere dem i den kommende tid.

Som en afsluttende bemærkning til resultatet for 2020, siger Allan Harbo:

– 2020 har været et svært år, men jeg er stolt over at kunne konkludere, at et sundt arbejdsmiljø ikke forhindrer vækst. Tværtimod så syntes jeg, at vi med resultatet for 2020 har bevist, at det er en vigtig drivkraft i en sund og moderne entreprenørvirksomhed.