JORTON er prækvalificeret til stor renoveringssag i Sønderborg

02 / nov / 2023

Nørager, SAB’s afd. 35 i Sønderborg står overfor en stor transformation. Området, der i 2020 blev udpeget som en hård ghetto, skal nu gennemgå en såkaldt nedrenovering. Det betyder, at antallet af almene familieboliger i området skal nedbringes, til fordel for almene og private rækkehuse. For dette projekt er der i første omgang fokus på opførelse af almene rækkehuse.

Det er en byggesag, der får stor betydning for hele Sønderborg og vil være med til at løfte et boligområde, der har fået et dårligt ry, men som stadig rummer mange gode ressourcer.

Hos JORTON er man glade for at kunne offentliggøre, at man netop er blevet prækvalificeret til opgaven:

– Vi er utroligt glade for denne prækvalificering. Det er en spændende opgave, som kommer til at gavne lokalområdet rigtig meget. Ydermere ligger den perfekt til vores kompetencer. Her i afdelingen har vi altid været skarpe til boligrenoveringer og har f. eks. arbejdet på Skovbærparken, hvor flere boliger blev totalrenoveret, og andre skulle rives ned til fordel for helt nye rækkehuse, fortæller Yvonne Christiansen, teknisk assistent hos JORTONs Region Syd.

– Samtidig glæder det os, at der fra bygherres side er et klart ønske om at indtænke bæredygtighed i projektet. Vi bifalder, at bygherre har grønne ambitioner og tør stille krav om det, indskyder Lars Peter Jensen, afdelingschef hos JORTON Region Syd, og afslutter:

– Så nu skal vi i gang med de sidste udregninger, og så skal et stærkt team sammensættes. Så er der kun tilbage at sige: Må det bedste tilbud vinde.