JORTON er godkendt til SBTi-mål

19 / mar / 2024

I 2022 tilsluttede JORTON sig Science Based Target (SBTi). Alle, der tilslutter sig SBTi, arbejder mod Paris-aftalens hensigt om at begrænse klodens temperaturstigning til maksimalt 1,5 ℃ via klart fastlagte mål. Disse mål baserer sig på konkret dataindsamling af virksomhedernes klimaaftryk, og nu er JORTON kommet endnu et skridt videre:

– Efter løbende dialog med SBTi vedrørende databehandling og planer for reducering af CO2e frem mod 2030, har SBTi godkendt vores mål. Det betyder, at JORTON aktivt skal rapportere på reduktion af CO2e-udledning på Scope 1, 2 og 3 frem mod 2030, fortæller Muna Prakriti Parajuli, der er bæredygtighedskoordinator i JORTON.

Et kompas for arbejdet frem
SBTi udmærker sig blandt andet ved at dele virksomhedernes udledning op i tre kategorier, Scope 1, Scope 2 og Scope 3, der tager hele virksomhedens værdikæde med i regnskabet:

– Scope 1 og 2 omhandler transport og energiforbrug på produktionskontorer. Her har vi fastlagt, at vi vil reducere vores udledning med 42% inden 2030. Scope 3 omhandler vores udledning fra underentreprenører og leverandører. Her har vi fastlagt, at vi vil reducere vores udledning med 51,6% frem mod 2030, siger Muna og uddyber:

– Vores fremskridt og rejse mod 2030-målene vil blive rapporteret i vores årlige bæredygtighedsrapport. Her vil essentielle data være tilgængeligt, og man kan dykke ned i både de små og store bæredygtighedsinitiativer, som vi arbejder med.

– SBTi er et kompas for vores arbejde med bæredygtighed, og med den endelige godkendelse er vores mål nu helt klare. Og når målene er klare, er det også lettere at handle. Vores arbejde er nu blevet mere konkret, og jeg syntes, vi har fundet en fin balance mellem at være ambitiøse og realistiske i vores arbejde mod et grønnere byggeri, afslutter Stine Kongstad Lavesen, der er KMA-chef i JORTON.