JORTON computere til Tanzania

16 / feb / 2023

Hvad sker der med en ellers velfungerende arbejdscomputer, når den ikke længere kan aflæse BIM-modeller og køre AutoCAD uden at det knaser. Mange ville nok kassere computeren uden tanke for, at den endnu ville kunne leve op til langt de fleste IT-brugeres behov. Derfor har vores projektleder Bernard Lubago sat gang i et spændende initiativ i hans gamle hjemby i Tanzania. Hver gang han tager afsted for at besøge sin familie, har han en stor stak pensionerede JORTON-computere med under armen, der doneres til de lokale skoler.

Computerne fungerer upåklageligt og man kan både skrive, surfe og kode på dem uden problemer. Derfor får de unge i skolerne stor gavn af dem, hvor vi takket være JORTONs computere har kunnet oprette to IT-rum. Det giver underviserne nogle fantastiske redskaber i undervisningen og de unge bliver rustet til en digital fremtid, fortæller Bernard Lubago.

Men hvorfor ikke bare sende computerne afsted når der er behov for det?

– Det er enormt dyrt og jeg skal alligevel afsted, så det ville være spild af penge og CO2 at sende dem afsted når jeg alligevel rejser et par måneder efter. Sidst rejste jeg med min kone, børn og søns kæreste. Det betød jo at der var masser af bagageplads, så vi kunne aflevere hele 12 computere på en gang. Skal man med mig til Tanzania så kræver det også, at man er villig til at slæbe, griner Bernard.

En anden fordel ved at Bernard selv afleverer computerne og løbende besøger skolerne, er at han kan tjekke op på at de bruges korrekt og kommer børnene til gode.

Denne gang er computerne landet hos Katare Secondary School, hvor eleverne nu kan se frem til et nyt IT-rum, hvor de kan dykke ned i den digitale verden.