Gode kolleger og spændende opgaver fik Yasin til at vælge JORTON

12 / aug / 2021

Som totalentreprenør er JORTON med til at skabe et fremtidssikret boligkompleks med attraktive, energirigtige og varierede boliger i Kalundborg. Og på den store byggeplads står byggeleder Yasin Cat som en tovholder, der binder knude på beboerkontakt, underentrepriser, kvalitetstjek og meget mere:

– Jeg møder ind på byggepladsen klokken 7 og starter dagen med at lægge en slagplan med håndværkerne. Her er min opgave at hjælpe dem godt i gang med dagens arbejde. Man kan dog ikke bare læne sig tilbage efter morgendagens briefing, for det er en kompliceret byggesag. Det er nogle ældre boliger vi arbejder med, og der er ikke to lejligheder, som ligner hinanden. Det vil sige, at hver lejlighed, er en lille byggesag i sig selv med sine egne udfordringer og muligheder. Det betyder også, at jeg sætter meget tid af til at kvalitetssikre alle de færdige lejligheder, fortæller Yasin og fortsætter:

– Der går også meget tid med at skabe en velsmurt byggeplads, så der ikke opstår flaskehalse i arbejdet. Jeg syntes, at hver eneste dag byder på nye udfordringer, der skal løses og det er simpelthen så fantastisk. Jeg elsker at gå på arbejde som problemknuser, og man møder nye og spændende mennesker hver eneste dag. Jeg har udviklet mig rigtig meget både personligt og fagligt, mens jeg har været her på pladsen.

Læs også: Anders blev projektleder hos JORTON gennem praktikforløb og efteruddannelse

 

God dialog med beboerne
Især beboerkontakten har været et element som Yasin finder spændende ved renoveringssager:

– På nybyggeri er man jo ikke i dialog med de kommende beboere. Men det må man sige, at vi er ved en renoveringssag som denne. Nogle vil måske mene, det er irriterende, men jeg er vild med det. Jeg sidder gerne med beboertelefonen fra 8-9 om morgenen og tager dialogen med dem omkring deres bekymringer, spørgsmål osv. Når man behandler dem sagligt og med respekt, så giver de tilbage af samme skuffe, og netop vores tilgang til beboerkommunikationen har været med til at skabe et bedre byggeri. Jeg er også meget fokuseret på, at vi gør pænt rent efter os i lejlighederne, og generer beboerne mindst muligt. Hertil har vi et showroom på byggepladsen, hvor man kan se, hvordan lejlighederne kommer til at se ud, når engang byggeriet er færdigt. Det er også et godt sted for os at komme i dialog med beboerne, ligesom det hjælper dem til at være mere tålmodige, når de pludseligt kan se, hvor godt alting bliver.

 

”Vi kan grine sammen og løfter hinanden op”

Men hvordan endte Yasin som byggeleder hos JORTON?

– Det startede med et praktikforløb under min uddannelse som byggetekniker for godt et års tid siden. Her kom jeg ind under huden på både byggesagen i Kalundborg og JORTON som virksomhed. Mine kollegaer var glade for min indsats, og jeg var blevet glad for dem, så det føltes helt naturligt at vende tilbage til JORTON. Der er et godt fællesskab i organisationen, og vi kan grine sammen og løfte hinanden op. Det ville jeg ikke bytte med noget andet.

– Det har været en stor omvæltning at gå fra studie til byggeleder. Man udvikler sig på mange parametre. Det kræver også en helt særlig disciplin, men heldigvis har mine kollegaer været gode til at marinere mig i sagen, og det har gjort det til en fornøjelse at gå på arbejde hver dag. Jeg er heldigvis også lærenem, og den store tiltro som JORTON har udvist, har kun styrket min lyst til at yde mit ypperste for byggesagen, bygherren og mine kollegaer, afslutter Yasin.