Fra de grønlandske fjorde til opførsel af ambulancestationer på Sjælland

20 / feb / 2024

Michael er en af JORTONs mange praktikanter, der hver dag hjælper med at binde knuder på byggesagernes mange løse ender.

Netop nu er han i gang med at klargøre afleveringen af en ambulancestation i Ringsted, så der er travlt da vi møder ham:

– Vi har aflevering om få dage så nu skal de sidste detaljer gennemgås. Det er helt specielt at komme ind i en sag som denne, der er så tæt på sin afslutning. Man er landet i orkanens øje. Men det er også tilfredsstillende at være med til at aflevere noget og sætte et punktum på en sag, fortæller Michael.

Og med en travl sag, hvor alt skal spille inden aflevering, betyder det også at Michael har fået et stort ansvar: Han er blevet til en ligeværdig partner blandt byggeledelsen:

– Fra første dag har jeg fået frihed under ansvar og blevet en del af holdet. Det er super spændende, men man skal også holde tungen lige munden, for nu er det pludseligt alvor og der står håndværkere og leverandører og regner med en. Det er en stejl læringskurve og man lærer noget nyt hver dag. Det betyder også, at før man har set sig om, så er dagene omme. Heldigvis har man nogle erfarne kollegaer, der står klar til at hjælpe en når det er nødvendigt, siger Michael og fortsætter:

– For mig er det en ideel måde at arbejde på. Jeg kan godt lide der sker noget og at man ikke skal sidde foran skærmen hele dagen. Det meste af tiden går med at være ude på pladsen og, i dialog med håndværkeren, løse de udfordringer, der kan opstå.

Kender byggepladsens jargon
Og for Michael er det ikke uvant at være på en byggeplads:

– Jeg er oprindeligt uddannet tømrer. Så jeg har erfaring fra byggebranchen og ved hvordan håndværkerne tænker når byggeledelsen løfter pegefingeren, griner Michael og fortsætter:

– Men det er bestemt en fordel og jeg var også glad for min tid som tømrer, men kunne godt se at det ville blive svært at lægge tag som 70-årig og derfor besluttede jeg at læse videre.

Man skal turde tage ansvar
Foruden en baggrund som tømrer har Michael også ti års erfaring fra søværnet, hvor han har brugt meget af tiden i Grønland:

– Det var spændende og lærerigt at være i søværnet. Men udstationeringerne er ikke ideelle når man har en familie derhjemme, så her er jeg også glad for at være kommet videre. Og selv det at flyve i helikopter over gletsjerne bliver kedeligt når man har gjort det 1.000 gange. Også her lærte jeg meget som har hjulpet mig i praktikforløbet. Både i forhold til det at tage ansvar, men også i forhold til at lede og uddelegere opgaver, forklarer Michael.

Men hvad bringer fremtiden:

– Jeg har været glad for at være på en mellemstor sag hvor man har føling med alle byggepladsens mange elementer. Når vi er færdige her, skal jeg med over på en ny ambulancestation i Køge, der bliver næsten magen til denne her, blot større. Så det bliver sjovt også at være med i begyndelsen og ikke kun afslutningen. Når jeg til december er færdig med min uddannelse, kunne jeg sagtens se en fremtid i JORTON og en hverdag på en byggeplads som denne, afslutter Michael.