Første spadestik på spændende plejeboliger i Hjørring

23 / mar / 2023

Så er der blevet taget første spadestik til 12 almene plejeboliger med tilhørende serviceafsnit på Nordbovej i Hjørring. Fra hovedentreprenøren JORTONs side har man glædet sig til at komme i gang med projektet:

– Det er godt endelig at komme i gang med projektet, der er et både spændende og ambitiøst byggeri, fortæller Nicolai Thomsen, der er JORTONs områdechef i Hjørring, han fortsætter:

– Vi går til projektet med en stor egenproduktion, hvor vi selv råder over både jord-, beton-, murer- og kloakarbejdere. Vi har vores eget kontor i Hjørring, så vi er også meget tæt på byggesagen, ligesom mange af vores folk kommer fra og bor i Hjørring. Jeg tror vores lokale forankring i kombination med egenproduktionen vil gavne hele byggeprocessen og det kommende samarbejde med alle byggeriets parter.

– Foruden vores egenproduktion, får vi bl.a. en dygtig fagentreprenør til at håndtere træentreprisen. Store dele af facaden og det resterende byggeri består nemlig af træelementer. Det skaber et varmt og indbydende byggeri, hvor mange forskellige materialer samarbejder om at skabe et flot og varieret helhedsindtryk. Arkitektfirmaet Finn Østergaard A/ er totalrådgiver på projektet og de har virkelig gjort sig gode tanker, der i sidste ende kommer beboerne til gode. Den store mængde træ kommer også til at påvirke byggeriets samlede CO2-indvirkning positivt, afslutter Nicolai Thomsen.

Boliger og administration under samme tag
Foruden de 12 boliger skal der også opføres et serviceafsnit og sekundær bebyggelse i et plan. Alle boliger opføres som to-rums boliger med eget køkken/alrum, soveværelse, badeværelse samt adgang til egen terrasse. Samlet set skal der bygges 1.200 kvm, hvoraf de 12 boliger hver især er på ca. 85 kvm og servicearealerne udgør 300 kvm, som vil blive anvendt af Hjørring Kommune.

Hertil vil der også være fællesarealer og adgang til en lukket gårdhave, hvor man kan nyde naturen og dyrke fællesskabet blandt beboerne.

Bag byggeriet står Domea Hjørring og Hjørring Kommune. Beboerne kan forventelig flytte ind i sommeren 2024.