Fire årtier hos JORTON: En god virksomhedskultur og vellidte kolleger fik Helle til at blive

11 / nov / 2019

Fire årtier hos JORTON: En god virksomhedskultur og vellidte kolleger fik Helle til at blive

Der er få medarbejdere i JORTON, der kender virksomheden så godt som Helle Vestergaard. I 38 år har byggeteknikeren været en uundværlig del af JORTONs aarhusianske afdeling, og har fra første række været med til at følge virksomhedens udvikling gennem snart fire årtier.

– Jeg kom lige fra skolen og ind i JORTON. Det var lidt af et tilfælde, men jeg blev så glad for at være her, at jeg er blevet hængende. Jeg syntes, det er et godt firma der kerer sig om sine medarbejdere og så har jeg nogle fantastiske kolleger. Derfor er jeg blevet i alle de år, ler Helle og fortsætter:

– Man kan næsten blive flov, når folk spørger en, om ikke man skulle prøve noget nyt, for det er sjældent man er på den samme arbejdsplads i så lang tid. Men når man er glad for at komme på arbejde hver dag, og er lidt af en tryghedsnarkoman, hvorfor skulle man så skifte arbejde?

Læs også: Arbejdsmoral sikrede Mie en plads i JORTONs Aalborgafdeling

Forskelligartede opgaver og ny lederkultur
Arbejdspladsen er den samme, men mange af de ansatte og opgaverne er blevet skiftet ud. Jeg har haft 10 forskellige afdelingsledere i min tid:

– I starten var vi en stor kalkulationsafdeling som regnede for hele Jylland. Vi trak mængder ud fra tegningerne. Det var jordarbejde, kloakarbejde, betonarbejde og murerarbejde. Der var ansat en kollega, som kontaktede byggemarkederne for indhentning af tilbud på materialer. Herefter tog andre kolleger over og prissatte det. Med tiden er jeg blevet inddraget i flere forskellige arbejdsopgaver. Man sidder med flere hatte på i forhold til tidligere. Nu er det meget mere spændende at være med fra opgaven lander på ens bord til der er licitation. Der er i Aarhus ansat en ung dygtig tilbudschef, som jeg har et virkelig godt samarbejde med. Han tager sig af fag-, stor-, hoved- og totalentrepriser herunder varetagelse af underentreprenørerne og jeg tager mig af kalkulationen i forhold til vores egenproduktion, der består af murer- og betonarbejde, fortæller Helle.

Forholdet mellem ansatte og ledere har også ændret sig de sidste mange år, en forandring, der glæder Helle:

– I dag støtter og motiverer lederne deres medarbejdere. Da jeg startede, var det forhold mere stift, mens det i dag er et samarbejde mellem ligeværdige kolleger. Det er en virksomhedskultur, jeg er meget glad for, siger Helle og fortsætter:

– Generelt tror jeg, at JORTON var og er anderledes på den gode måde med hensyn til de ansatte. Er der problemer på den ene eller anden måde får man som ansat en utrolig god hjælp, støtte og opbakning. Selv da jeg startede var alle medarbejderne på fornavn med cheferne, og det tror jeg ikke var helt normalt dengang. Der har altid været en flad virksomhedsstruktur, hvor der ikke er langt fra top til bund.

Den pragmatiske biker
Mange i JORTONs aarhusianske afdeling vil, når snakken falder på Helle, nævne at hun er lidt af en biker. Og ganske rigtigt er hun drønet på arbejde på en motorcykel i mange år. Men det skyldes ikke en særlig forkærlighed for de tohjulede fartdjævle:

– I starten brugte jeg min motorcykel som et praktisk transportredskab. Der var kun råd til én bil og den skulle min mand bruge på sit arbejde, og så var motorcyklen et sjovere, billigere, hurtigere og mere praktisk transportmiddel fremfor bussen.

– Jeg spiller badminton, løber og styrketræner. Det er skønt at holde sig aktiv efter arbejdstid, når man ellers bare sidder på kontorstolen hele dagen. Og så holder jeg af havearbejdet. Her stresser jeg af. Jeg vil meget hellere ud at ”grave huller ” og ”fælde træer ” end at rende rundt inden for med støvsugeren, smiler Helle. Og så skal der selvfølgelig også være tid til mine fire snart fem børnebørn.

Den 11. november 2019